Saturday, July 26, 2014


Selamat Hari Raya :)

Sunday, July 20, 2014

Monologue

Aku kena balik kolej awal harini huwa bapak sedih nya selama ni dah nak isyak baru balik harini kena balik after asar. Which means a few hours to go. Which means tak sempat nak tengok weeekend korea tv show hm k sampai hati. Everything goes well. Tak pernah lagi aku terlepas bangun sahur hahahaha tapi ibu dah give up nak call aku kejut sahur. Tapi first time kat sini aku tak sahur makan nasi, aku ingatkan esoknya puasa mesti rasa macam nak mati kalau tak sahur nasi. Ok je esoknya, tak mati pun /pokerface/

Haritu masa minggu mula-mula masuk, aku macam ada kecelaruan idea sikit. Masa aku tengah mandi, sekali ada orang ketuk pintu kuat gila, pastu tanya "Nak lepas?" aku macam tak faham apa lah si ketuk ketuk ni menjerit. Aku tanya balik nak apa? "NAK LEPAS!!" Aku still tak faham apa dia ni nak cakap, aku ingat dia ada tertinggal salonPAS dalam shower ni. So aku end up mencari lah salonpas yang tampal sakit otot tu dalam satu shower dari ke pintu ke lantai ke batang paip mana lah salonpas yang dia tinggal ni (terlalu bangang)......

Pastu aku bengang lah, aku nak mandi tapi tak jumpa pun salonpas dia ni! So aku jerit balik "Eh jap tadi nak apa?!?! Salonpas?" lepastu ada lah kawan si ketuk ni cakap "Tak lah weh dia nak after kau mandi. Lepas kan dalam bahasa inggeris after!" Aku dah macam "OHHH NAK AFTER KE HAHAHAHA AKU PUNYA MENCARI SALONPAS PATUT TAK JUMPA!" Loser kan aku luls dia macam lain asrama lain budaya bahasa, kenapa lah aku tak terfikir 'lepas' tu  maksudnya 'after'


Lepastu ada audition music club, lepastu maryam nak try masuk as vocal. Ye lah minah sekor tu kan dulu wakil nasyid seseri. Tak macam aku level menyanyi dalam toilet shower je luls. Pastu bila aku pass by notice board ada list name yang nak masuk audition music club. Sekali aku ternampak "NUR SYAHEERA TAJUDDIN - VOKAL" Mak datukkkkk, aku punya terkejut beruk tuu, beruk pun sopan lagi daripada aku! Apa jadah nya nama aku dekat vokal, suara macam itik pulang petang nak bersalin anak sulung hahahah baru dengar suara sendiri dekat voice note whatsapp dah meroyan kahkah aku terus text maryam. 

Rupa-rupanya miscommunication, nak letak nama maryam pergi letak nama aku. Bapak jauh maryam dengan syaheera lol kalau suara macam aku ni lah pergi audition hahahah menangis semua orang suruh stop lepastu mintak nak sign autograph (ok aku patut stop)


Masa sehari tu aku sahur, lepastu ada suara perempuan menjerit. Bapak sentap ah aku, rasanya bulan ramadhan macam takda syaitoooon nirrajim ni semua. Sapa pulak yang kena rasuk ni. Rupa-rupanya aku check twitter, germany score goal -_______-" Siapa lah yang bersemangat waja sangat tu tengok sambil sahur. Lepastu aku pergi toilet nak basuh tupperware, sekali...

ada kucing ikut aku T________T Aku punya gelabah tu aku memang menjerit gila ah, pastu berlari masuk dalam shower dengan lagi sorang classmate aku yang terserempak dalam toilet (nama shahirah jugak luls semua nama shahirah mmg takut kucing kot) and kiteorang berdua stuck dalam shower... sebab kucing zz. Kiteorang tunggu je dalam shower sampai ada orang tolong keluarkan kucing tu. Aku syak mesti orang igt germany goal lagi satu lepas dengar kiteorang jerit /giggles/

Last week ada cuti nuzul quran, ya Allah nasib baik lah selangor amik cuti nuzul. Tapi ibu tak bagi balik rumah malam tuuu, dah bosan kot tengok muka aku melanguk dekat rumah kot. Sebab ramai classmate tak balik, classmate pakat ramai-ramai nak iftar jemaah dekat Alamanda. Ye lah dah ddk celah kelapa sawit, yang paling dekat pun Alamanda je. Alamanda punnn bukannya ada apa pun zz, tapi memang extreme bila dieorang sewa van pergh rm200 tapi sebab nak murah, dieorang sumbat sampai mcm sardin van tu. Bayangkan almost 20 person in a van yg patutnya occupied 15++


Lepastu pusing alamanda, cari tempat makan semua full house! Yang aku tak faham tu, budak laki relaks je boleh sambung main bowling macam takda apa terjadi. Redhaaa je, last last takda tempat nak makan dieorang buka dekat surau hahaha. Nak solat maghrib dekat surau tu pun, mak aihhh beratur dia macam ada artis buat concert dalam surau tu. Ramai gilaaaaa. Lepastu pakcik van datang lambat pulak, patutnya kena balik kmb by 10 tapi pukul 10 kiteorang bertapa lagi depan luar alamanda. 

Dah lah van besar pastu putih mcm van jenazah hahahaha. Epic fail bila dari jauh dah nampak van besar warna putih, semua macam happy gila "Yay boleh sampai kmb before 10!!" satu class ni bangun berlari nak masuk van. Sekali..... tengok dekat pintu ada tulis "Security blahblah" epic fail gilaaaa!



Happy iftar! 5 more days for raya holidays xo


Saturday, July 5, 2014

Kolej Mara Banting; first week

Hell-ooooooo? Dah almost 2 minggu dekat kmb, dah macam macam benda aku buat (which was mostly bodoh and memalukan you know me sehari tak buat benda yang malu macam tak sah lol) KMB was... ok kot. Bagi aku lah utk these past 2 weeks lol baru 2 minggu another 2 bloody yeaaaars to go lol. 


To summarize 2 weeks activity in a post mcm over je tapi lantak lah, tak panjang kot (ye ye oo je aku) masa register on 24th June kot lol baru 2 minggu aku dah lupa bila aku register, aku datang awal gila. Takda lah awal sangat sangat sampai dpt first bilik in the first wing of the block tapi still consider awal sebab #1- aku dapat bilik ke-11 org check in #2- aku dapat block f which is block paaaaaaaaling jauh (datang makin awal makin jauh ok) #3- i got the last place in economics class (ni lah major reason pahal aku datang awal sbb i really need econs not bussiness not ITgs)

Ok kat sini takda dorm mcm seseri, tapi ada adik tiri dewan makan tapi kan sini panggil dewan selera (?) Dia ada bilik, 2 person per room. Kalau cakap 2 orang per room mesti macam "Best nyaaa dua orang je" omg pls lah bilik dia kecik gila and memang muat 2 orang je pun haha. Single bed, with a locker size seseri jugak cuma pendek sikit but ok (aku just boleh compare with seseri je lol) and satu meja kecil. Kecik bagi aku yang selalunya memerlukan meja saiz meja cikgu utk belajar lol 

Teka lah bro sapa roommate aku? (giggles)


Budak ni hahahahaha omg reunion back after 2tahun terpisah, cerita pasal najihah mesti penuh dekat blog aku lepas ni lol bersedialah semua rakyat jelata btho !!! Kiteorang memang pakat datang sekali sebab nak bilik sama. Dia ni ha memang ratu sembang sedunia, dia kata nak bertolak 6.30 tapi 6.45 aku text dekat rumah lagi ya rabbi. Seserian 4 orang masuk sini (akan tambah another one second intake yay) and kenalan btho belambak jugak tapi most of them yang tak pure btho hahah tapi aku consider myself as pure btho /hairflips/ so 3 pure btho in kmb lol 


Majulah block F untuk syaheera tajuddin semoga aku gigih menapak (kiteorang nampak ada sorang laki ni dia pakai skateboard tau lol aku wonder ah jauh sangat ke block laki ni dekat je aku tgk dah pakai skateboard, belum lagi masuk block F. so aku consider to buy a roller blade hahahahhaha tapi macam sakai je so cadangan dibatalkan) And we have dobi service muchhh muchhh better than seseri lol 2 times a week. Kau bayangkan lah aku ni seret bakul baju dari block F ke dobi ya Allah sampai dobi je dah macam sayur kangkung basi lol. Aku and najihah nak cari trolley tp taktau nak beli dekat mana, tp mcm makcik nak pergi pasar pun ada /rofl/

Orientation haritu almost 1 minggu. Tapi seriously tak macam orientasi sangat bagi aku, jadual tak pack langsung. Bila ada gap rehat, aku dengan najihah siap balik bilik sebab nak sambung tidur. Petang je aku dah macam bujang balik rumah... dan tidur. Orang lain punya orientasi aku perati dah macam kem kepimpinan. And dapat masuk Group 14 sama dengan Maryam, sebab tu lah aku banyak gamba dengan Yam! Group 14 was great for me, aku rasa we are the only group yang able to change a solar system to iluminati. 



kalau rindu


Kau nak tahu tak, betapa tak guna dan sakai nya aku dengan Najihah ni. Okay #1 story. Start orientation kena kumpul dekat tepi surau 7.20 pagi. Tapi aku dengan najihah pergi tidur lepas subuh. Sekali aku terbangun bila najihah jerit "Sheeraaaa! 7.15 dahhh!! BANGUNNNNNN" pergh aku memang ah da mcm bangun drpd spring, memang melompat habis. Aku keluar bilik, satu block kosong! Aku taktahu lah tidur mati tahap koma ke kita berdua ni zzzz. Nasib kiteorang dah mandi lepas subuh (mandi ok jgn igt tak mandi) so memang lintang pukang gosok gigi. Pakai tudung semua memang superb express doh, lepastu pecut pergi surau! Memang catat rekod aku siap 5 minit je pergh tak pernah di buat selama 18 tahun aku hidup /hairflips/

#2 hari yang sama benda ni terjadi. Aku taktahu kenapa tapi that day memang messed up gila bapak ah bagi aku hahahaha. Cikgu tengah bagi ceramah pasal TOK. Lepastu najihah ngantuk so dia suruh aku urut tangan dia. Come on, standard lah kan bila urut time ngantuk so aku layan je lah. Entah macam mana, aku terurut kuat ke apa so aku dengan Najihah tersenyum and gelak takda suara. Sekali..... cikgu atas stage cakap "HAH AWAK YANG TUDUNG HITAM TU! Naik stage sekarang!" Masa tu aku pun dengan bangang nya tanya najihah "Sapa tudung hitam?" (sebab ramai gila pakai tudung hitam) Sekali......

Najihah jawab "Kita lah gila!" OMG AKU MACAM KITA KE?! SUMPAH KE KITA?! /gelabah/ so sebab dia sebut tudung hitam je aku macam "kesian nya najihah......" sebab aku pakai tudung biru hahahahaha aku baru nak lega, cikgu tu sambung ayat dia "HAH DENGAN KAWAN SEBELAH DIA SEKALI!" aku dah macam oh shit..... Lepastu dia suruh explain what is TOK omg celah dunia mana lah aku faham apa jadah nya Theory of Knowledge tuu can you feel me? Pastu aku tolak mic kat najihah, najihah tolak kat aku, aku tolak balik... last last aku yg cakap dulu and aku merepek apa jadah lah aku lupa lol to those yang still taktahu minah 2 ekor mana yang kena naik stage haritu, aku lah tu one of them hehe masa gap rehat, aku dengan najihah balik bilik tukar tudung lol diaorg tak igt muka, diaorg igt tudung!


Tidur je kerja


Orang lain pulak tidur.


Mcm ni lah aku set alarm aku but then still tak bangun zz

Entah macam mana pulak, floor aku takda elektrik. Ya rabbiiii ya karim aku dah mcm sumpah seranah anak datuk anak datin mana lah yang bawak fridge masuk dalam bilik sampai floor aku ni black out! Lama pulak tu dia punya black out sampai 3 hari kot aku hidup dalam kegelapan dan kepanasan. Malam kiteorang tumpang tidur bilik Yam and Minah aww dieorang comel je first night aku dgn najihah memang pergi bilik diaorang bawak carpet (jet jet nak simpati tidur atas lantai) tapi masuk bilik diaorg dah rapatkan 2 single bed, nak tidur sesama awwuuuu. Tapi memang kiteorang tidur static ah pandang ceiling sebab dah takda space nak gerak /giggles/

Yang power nya alarm sahur kiteorang bunyi serentak. Si Maryam punya alarm paling tak matang abadi sungguh tahap dewa guna alarm upin ipin "Assalamualaikummmm atokkkk oh atokk? atokkk oh atokkk?" Aku dah lah ngantuk pastu dengar alarm upin ipin dia ni bagi salam, aku dah mcm 'woi maryam tutup lah alarm kau gila, kau expect aku mengantuk nak jawab salam diaorang ke zz' Bayangkan lah serentak bunyi upin ipin campur suara taylor swift campur suara exo. Bapak bingit doh telinga lol


This is yam. MarYAM lol

Cakap pasal orientasi, group 14 kena buat pentomin tajuk "Life after SPM" weh first time aku masuk benda alah mcm drama pentomin semua ni. Kalau kat seseri dulu, aku lah org first yang cabut lari lol. Nasib baik lah part aku sikit je. Pentomin was fun for me, semua macam sporting gila sampai our main actor jadi pondan sampai aku lalu sebelah senior dia cakap "Bapak gay siot" I even enjoyed bila practise inikan masa the real onstage. 







The fact that whatsapp group kita bernyawa lagi was great lol sebab aku ingatkan habis orientasi mesti sekor sekor leave group tapi setakat ni takda org leave lagi. Sbb diaorg kata kalau sebulan group ni senyap baru boleh leave lol tapi diaorang tak senyap pun. One thing, guys please stop being so gay lol 

Ada a slot yang kita kena tulis a quote of kata-kata semangat and masukkan dalam belon. And pukul belon tu hantar jauh jauh! Sekali semua orang pecahkan belon and keluarkan quote dieorang...... semua english hahahah aku je ke yang tulis bahasa melayu heheheh dia tak kata pun nak english so aku tulis lah apa aku rasa fabulous ye dok? 


This is what I got, thanks whoever you are! 



4 souls of estrella in KMB (yg belakang tu apa jadah photobomb lol)

Cakap pasal class, aku masuk medical field class. Dia campur medic dengan dentsitry dengan biotech dgn biomedik. Dekat class aku macam senyap gila bapak punya senyap lah, dia macam berbeza gila. Aku rasa ni kalau budak seseri tengok betapa senyap nya aku, diaorang semua nak nangis and mogok lapar (dahsyat tak hiperbola aku ehek) mulut aku macam ada jongkong emas. Ke ni effect all-girls school jet jet pemalu je aku. Budak class aku mesti tak percaya aku ada group Joyah Angels dengan nickname syadin joyah aku /hairflips/ 

Its the same cycle all over again. How I miss 3 Kualiti when I entered 4 Adioda, how I miss 4 Adioda when I entered 5 Adioda and how I miss 5 Adioda when I entered M14E lol. Oh yes class aku ada 3 syahirah termasuk aku. Aku pun fed up, inikan cikgu. Bila cikgu panggil syahiraaaah, our reaction were like "Syahirah mana satu, ada tiga syahirah -_-" 

My class dekat cabin, a big yay sebab ada aircond but a big no at the same time sebab jauh gila weh nak balik block F, nak pergi lab, nak pergi toilet semua jauh lah! Belum apa-apa lagi, dah sorang classmate aku keluar sbb dapat jpa, alamak bro tak sempat nak kenal dah keluar. Dah lah dia tegur aku kat koop tapi aku terdiam sbb aku lupa dia classmate aku hahaahh tak guna nya aku hehe



This is M14E, going to meet these fellas for 2 years insyaAllah we able to make the strongest bond out of all


Going back to kmb today after buka puasa. Seriously, aku tak nangis ok tak pernah nangis homesick lagi dekat sana omg dah besar dah pun dulu masa dekat seseri homesick macam mati suami! Probably sebab ada najihah, so aku rasa mcm more to sleepover compared to boarding school life lol. Tapi 2-years-sleepover lol bapak lama hahah. 


Apparently, I'm a jawbreaker too.

Monday, June 23, 2014

Selamat tinggal rumahku


Cuti 7 bulan berakhir di sini. Dah diatur aku kena repeat balik experience 2 tahun seseri bawak pi recycle 2 tahun KMB. Apalah hikmah nya agaknya, aku wonder jugak. Kalau lepas ni aku cerita pasal hidup kmb je jangan emo tak puas hati ok sama lah dulu pun penuh post seseri dekat blog aku ye dok. Kalau penuh pasal kmb dan post emo homesick lah post emo penat lah post emo busy lah pun tolong lah faham emosi gua selalu tak stabil. Stabil pun 7 bulan ni je. Doakan aku ya Allah bagi lah sikit hidayah dekat kepala hotak aku ni, jangan main main lagi dah ni bukan spm

Kejap siot 7 bulan dah habis mcm tu je pergh


HAPPY RAMADHAN TO UOLLS 
(takut tak sempat nak wish, orientasi wa lama siot)


/Crying inside and out/

iHoliday Pulau Redang


Sebab Eeka habis exam on 19th and aku masuk on this 24th so mula-mula main plan je berangan nak bercuti sekali ayah layan betul betul hehehe taknak dekat pulak tu mengada nak pergi Pulau Redang kiki cerita dia sekarang aku baru tahu Pulau Redang dekat Terengganu /giggles/ haih nasib baik lah spm takda geography kalau tak haru biru ler aku

Pergi awal sehari tapi tidur dulu dekat Kuala Terengganu. Pepagi buta dah bangun nak bertolak ke ganu tapi mcm biasa lah terengganu ni aku tidur dalam kereta pastu terbangun 10 kali pun tak sampai-sampai lagi! Playlist dalam phone aku dah repeat entah berapa kali lol. The feels of throwback masa pergi SESMA physic outreach last year. Dah 8 bulan berlalu omagadz time flies so fast! Pastu ayah penat kot drive lama sangat so stop by Pantai Kemasik kejap


Aku dah lah pakai tudung bawal pastu rasa mcm nak tercabut je tudung ni kena tiup angin

The first thing aku suka; tempat yang ada snow. Then second will be pantai /smirk/ Tapi sebab Malaysia takda snow, pantai pun ok lol nak tunggu snow dekat Malaysia memang tabur ABC je lah atas badan. Opposite gila snow yang sejuk and pantai yang panas, tak betul fius otak aku ni. And then pergi pulak masjid kristal and lalu taman tamadun yang pergi dulu masa physic outreach sobs aku nampak taman permainan aku camwhore dengan fatinah! Buai kiteorang naik dah sebelah panjang sebelah pendek wakaka




"Dah lah bergambar meh kita ke hotel"

Pastu malam tu dinner dengan kawan-kawan lama ayah dekat Losong (?) betul ke aku ni main tulis je lol makan dekat tempat last year aku makan ABC dengan fatinah sobs aku perati je kawan ayah dua orang ni handsome kemain even dah tua hahah kawan ayah cerita "Dulu ayah korang ni sedih hidup dia kalau order makan mesti nasi putih dengan telur dadar" and i was like 'Err rasanya... sampai sekarang pun mcm tu' aku pun tak faham kita hidup dah 2014 kenapa nak makan telur dadar dekat restaurant -___-"

Pastu esok pagi bangun awal (LAGI) sebab ferry nak pergi Pulau Redang tu pagi jugak. Breakfast dekat pasar payang, pelik aku dengan roti canai terengganu ni lol duration dalam 1jam 45 minit, niat nak duduk tepi tingkap sebab nak tengok laut... sekali panas nak mati bahang berdenting mcm nak cair tingkap boat ni. Boat baru start engine dah keluarkan earphone kahkah at least aku tak mabuk laut, kalau Eeka ni dalam kereta pun boleh mabuk (sungguh tak faham dah tu naik basikal je lah)


October 2013

June 2014

October 2013

June 2014

(throwback jap tak rindu pun /cries/)


Lepastu dah sampai Redang, dekat pulau ni macam banyak hotel hotel dia. Pastu pergi masuk Laguna Hotel naik lori ke tractor apa tah sekali lalu pantai redang........... CANTIK GILA BAPAK LAH taktahu nak explain macam mana lagi dah dia punya cantik ya Allah kalau bagi aku pantai kemasik semalam tu pun dah cantik ni dah macam lukisan pendidikan seni visual cikgu halijah (sebab kalau lukisan aku jadi mcm perigi nanti) aku taktahu lah berapa ton warna laut tu. Cantik gila feblessss 


Cantik kannnnn /amazed/

Semua lunch, breakfast, dinner menghadap laut sebab restaurant dia dekat depan, memang tak makan pun kenyang (hiperbola aku pergh) Lepas dah lunch baru check in bilik... dan tidur! Aku taktahu lah kenapa ngantuk sangat, nak kata aku yang drive tp naik boat. Nak kata bangun awal sangat, tidur je dekat dalam boat! Tapi kena charge balik badan sebab petang ni guwe hendak berendam dalam pantai heheheh sebab kawan ayah cakap masa dinner haritu "Pulau ni kalau kau duduk atas darat je kau enjoy 30% je sebab nikmat dia another 70% dekat bawah laut" DENGAR TU!


4 single beds ok lah takda lah nak berhimpit tidur lapang lah aku 2 malam kiki


Sea view room


Ni semua muka baru lepas bangun tidur lol nak ajak bergambar ya Allah punya lah susah! 




Dekat pasir dia belambak gila lah coral coral ni hah size kecik ada size gedabak ada sampai sakit kaki aku terpijak, tak pakai selipar memang nangis ah tapi pantai dia mcm.... tepung ayah kata. Halus gila lah rasa mcm berdosa je pijak tepung lol


"YOUR LITTLE GIRL IS GOING TO COLLEGE FOR ANOTHER 2 YEARS ARE YOU READY?"

/fikir jap/


Lepas dah penat amik gambar terus mandi dekat pantai. Panas memang lah panas mana ada pantai yang sejuk redup tapi kalau pergi pantai pastu nak hujan memang rugi ler baik duduk rumah, aku risau jugak kang kalau aku sunburn mcm mana huwa kang nak daftar 24 ni kang hitam legam muka aku mcm kena panah petir pulak so memang dah beli sunblock sunplay apa tah aku main sapu je. Sewa alat snorkeling sekali yang takleh blah tu

Padahal nak guna tak reti hahahahah puas kiteorang assemble mask and tube mcm mana nak pakai, kenapa aku tengok org pakai mcm ok je tapi aku pakai masuk air laut! Masin nak mateyyyy! Aku terkezutt masa first time masuk laut guna goggle ke mask kejadah tu sebab ikan betul betul depan mata aku /wide eye/ Aku punya jakun jangan cakap lah, berenang pun ala ala itik pulang petang hahah air laut bukan masuk ikut mulut je, hidung telinga mata semua benda ah masuk! 




Nak berenang tak mampu, life jacket lah nampak nya lol

AND THEEEEEN, Ayah signed up my name for sea turtle hatchling release!!!!!!! RM20 for each penyu and another RM20 for tshirt penyu. Aku sebenarnya excited and takut at the same time..... aku ni kalau bab bab pegang binatang ni mcm pantang sikit. And anak penyu tu baru lahir less than 24 hours aww aku cuak jugak aku tgk yang join release anak penyu ni semua budak kecik tak cukup umur.... aku je ke yang dah tua bangka lol. 



Banyak gilaa anak penyu weh aku sangatlah amazed dan geli as well sbb first time tengok. Masa dia suruh pilih satu penyu tu, aku taktau lah nak pegang macam mana. Kalau pegang ekor je macam jijik sangat lah pulak kang tercabut ekor tu, malu lah aku. Kalau pegang kepala kang tercekik mati terus. So aku pegang lah shell dia pastu.... tangan and kaki dia macam gelabah gerak gerak kena jari aku soooo geli weh ya ampun aku ni fikir penyu ni baru umur 1 hari je kalau tak dah lama aku campak sbb geli tapi comel sebab aku punya penyu kan so... /flips hair/

I even gave name for the penyu hahahahahha; DIN DOS . Ni kalau aku explain celah mana aku dapat nama ni memang ler org mesti ingat aku ada masalah delusion gila nak mati, mesti mcm nak campak aku jatuh bangunan! Din as in family name tajuddin ahaks, DO as in d.o exo, S for syaheera and suho 's initial hahahahahahahaha cukuplah semua kata aku gila. Aku nak explain nama dindos dekat ibu pun eeka tak bagi. "Dindos lah bukti cinta kami" Hahhahaha euw 

 


This is dindos!


May Dindos be one out of 1 thousand baby turtle yang survive and live for 200 years ok come back to redang lepastu bertelur lagi I will tell my cucu cicit dan ke bawah suruh datang redang setiap tahun and release a sea turtle to accompany my dindos sobs mummy loves you (ni layak kena pancung kot)


Last selfie with dindos /cries/ bye dindos take care tolong jangan kena makan dengan ikan besar pls kata taiko! Sorok dalam shell for protection ok 

The highlight of DAY 2; Snorkeling! Yehuuuu ni bukan snorkeling ayam ayam mcm semalam kiteorang buat dekat tepi pantai lol ni pergi betul betul tempat snorkeling naik boat. Dah lah sebab benda alah snorkeling ni jugak lah aku kena bangun awal (LAGI) tapi demi kawan-kawan ikan yang menunggu kehadiran akak duyung (aku lah tu lol) aku gagahkan juga!




Ni masa nak tunggu turn amik gamba underwater, nampak je weh senyum senyum dalam hati mcm nak tercabut jantung, kaki dah mengigil. Aku tak reti berenang /facepalm/  Lepastu diver tu mcm motivate lah kata "boleh boleh saya pun tak reti berenang" tak reti waklu aku tgk berenang laju mcm boat je! Lepastu dia ajar macam mana nak guna snorkeling stuff and dia kelepet kan tudung aku mcm indon /pokerface/ SABAR JE LAH AKU 

Lepastu dia kata nanti dia kira 123, lepastu tarik nafas and selam dalam air. Masa first and second try aku boleh follow lagi. Dah masuk try yang ke empat dan seterusnya, aku dah macam sayur... Faham tak si laki diver tu rendam aku masuk dalam air even aku tak sempat tarik nafas pun ya Allah memang lah aku rasa nak flying kick sekor sekor tapi sebab dalam air kan nak berenang pun tk reti inikan flying kick lol





Ni lah dia muka sayurr setelah habis kena rendam

Tapi seriousssssly cantik gilaa, air clear gila, real gila semua ikan and paling penting dalam nak mati! Kalau aku tak pakai life jacket ni aku lah the next rose dalam titanic yang tenggelam masuk dalam air nak temankan hero jack lol aku snorkeling sampai tak perasan kaki sendiri luka -_-" Aku jumpa ikan rainbow colour neon dengan ikan kuning colour mcm kuning diraja dengan ikan belang belang (aku suspect ni adik tiri ikan nemo) 

Aku punya syok snorkeling tu sampai aku angkat muka drpd selam tetiba aku ada di antara dua orang couple ni so mcm awkward gila krik krik so aku lari sambil buat muka sorry-kacau-daun, tu tak kira aku tersepak kaki orang, kepala uda hahaha /flip hair/


Dekat dalam boat masa on the way nak datang semua excited, bila balik semua muka macam dah tak makan 10 hari hahahah muka macam tak bermaya gila! Balik lunch terus tidur. Lepastu bangun petang mandi pantai (again) aku taktahu lah sehari berapa kali aku mandi pantai, mandi kolam, mandi dekat bilik air lagi. Ikan akan datang dekat orang yang bawak roti, and aku dengan uda takda roti so kiteorang akan selam dekat2 dengan orang yang bawak roti sebab nak tumpang sekaki hahaha

Masa on the way nak balik bilik, ibu jerit "EERA! SELUAR EERA KOYAK LAH!"  aku dah macam...... dah 2 hari aku ke hulur ke hilir dengan seluar ni masuk laut keluar laut baru nak bagi tahuuuu ?!? Patut lah mat salleh cina-cina semua usha aku lain macam hahahahaha okbai


Last dinner sobs



Pokoknya guwe masih teringat sama dindos!

Esok paginya bangun awal (LAAAAGI) sebab boat pukul 9 /cries/  taknak balik bangi huwa nak fikir duduk dalam kereta entah berapa jam tu ya Allah lemah semangat guwe. Inikan ayah yang tukang drive, saya sebagai anak prihatin sangat bersimpati. Nak pergi redang lagi lepas ni ok ayah?!? 






Till we meet again, redang! Hua sumpah taknak sambung belajar lagi huwaaaa