Tuesday, March 24, 2015

Finger crossed



Peace to my dear self for the upcoming-expected-exhausting-week 


aja aja fighting xo

Tuesday, March 17, 2015

Action week


Assalamualaikum zass tung tang tung tang tumpang lalu

Aku tahu kang esok pagi aku konfem menyesal buat benda alah ni. Kang mesti "tu lah kau patut semalam buat ini, time ada 24 jam je sehari bukan boleh beranak jadi 30 jam" (forever psycho my own self) (self tortured) (syadin survived) (malaysia boleh)

Last week before mid sem break best gila bapak sebab takda class. Bukan senang sekolej (sekolah campur kolej) aku ni nak cancel class. Tiba tiba rasa aman gitu takda presentation takda quiz sebab ada action week. Kolej lain dah pernah buat action week, aku perati je daripada instagram apa jadah lah action week ni. 

Dia macam 3 hari ni tak belajar tapi berjimba herher. First day math festival, second day science subject day and last day english's action week. Aku ingat benda ni macam buat lek je tapi last last sampai malam tu buat meeting last minute sebab tak prepare apa-apa. Cerita besar rupanya benda alah ni. 


laying on the library floor because i can


Maths festival class aku assigned kena buat poem. NASIB BAIK POEM DIK, NASIB BAIKKKK RASA NAK BUAT KENDURI PULUT KUNING. Ada kelas lain kena buat choral speaking, menangis akak tengok dik. Rasa macam nak gelak terguling pun ado, aku duduk paling depan aku perati je budak mana tak hafal script choral speaking dieorang. Kelako nak mati, cover lah sikit kalau ye pun ni mulut miming tak sync langsung pui

Nasib baik jugak sebab yang kena baca poem nya sekor  je, kalau choral speaking satu kelas kena terpacak atas pentas dik mana nak letak muka. Dan lagi goyang kaki lah bila yang baca poem tu bukan aku hahahahah (motto hidup guwe: asalkan bukan aku), tapi aku ni takda lah tak berhati perut. Sejak kena jadi class rep math bidan terjun ni, aku tolong lah sikit tunjuk muka settle kan props poet luls.


How can I know so many hundreds of digits of pi and not the 7 digits of your phone number? (ew)


Malam tu aku stay up lah mencari pickup line- pickupline based on math pastu tulis atas kertas and lilitkan dekat batang bunga, sebab nak suruh yang baca poem tu bagi dekat judges. Ni bukan rasuah, ni namanya "perkara boleh bincang" wakaka. Jangan main main uolls, M14E menang 3rd place tau, ok lah tu sebab dah expect pun siapa 1st place luls

The next day would be science subject day. Nasib baik lah nama aku kena tetiba jadi facilitator yang kena tolong cikgu buat explorace. Kesian aku tengok budak yang kena masuk explorace. Soalan entah apa-apa. Bayangkan tengah dah lama tak belajar chemistry topic sem 1 sekali keluar soalan masa explorace herher kasihan deh lo. Aku tolong mark jawapan je tu pun dah ada mark scheme wakaka luls.



M14E really really break a leg, muka je macam ting tong trang tang tang tapi quiz sapu explorace pun sapu 1st place!!! 1st place kot dua-dua game, tembak macam mana pun kena tapi pelik jugak aku, masa explorace sampai station aku salah banyak je hahahah. Lepastu macam happy gila tak sabar nak bukak envelope hadiah, ingatkan duit lah math department bagi. Kalau duit boleh masuk tabung CAS masjid medan ye dok, sekali...... kupon koop RM55 each game hahahahahah so kiteorang ada RM110 worth coupon hahaha adoi magnum sakan ah apa lagi

And I thought it would be the end taaaaapi, cikgu suruh pergi main hall and told us there would be art competition. Aku assume "Oh arts hm mesti untuk budak budak arts ni" SEKALI RUPANYA kena buat impromptu performance about science. Yaaaaaaa t0han, dah lah dapat menyanyi pulak tu. Suara aku bukannya sedap pun luls. Kan bagus kalau dapat poem boleh aku validkan motto hidup aku sekali lagi (herher)


sebelum dimalukan

And there we go, the most embarassing performance that i would like to forget. Counting stars version of biology's organelles. Aku dah sedaya upaya menyorok kan diri aku, walaupun takda siapa nak tengok aku pun, aku sorok jugak sebab dia punya malu tu peh macam orang bodoh ah atas stage har har taknak aku ingat lagi. Masa classmate aku menyanyi, aku boleh lagi berbual dengan Aisyah "weh apa kita buat ni" "malu do" "nyanyi lah gila" "kau pun tak nyanyi" . Papehal pun, cikgu belanja kfc untuk semua orang. Sorang dapat 2 ketul, boleh lah tu hilang perasaan malu aku sebab lapar dia tak terkata. 


Women in black (acah acah)


And the last day would be english day. DAH LAH KELAS AKU KENA BUAT RAP adomak kau bayangkan lah kelas medic nak rap apa do, lain lah engineering ke arts ke architecture ke. Ye ah orang pun kata dakdak medic dak scanner buku, dak takda life gitu ye dok (stare) (endless stare) (scanner buku ye hm scanner buku takkan update blog kot) 

Unexpectedly, budak kelas aku ni bila mode lantak memang semua benda dia nak lantak tapi bila mode dia nak buat betul betul sampai practise pukul 12 malam tahu tak. Actually dieorang nak buat betul betul sebab nak tebus malu atas stage untuk impromptu performance semalam yang hambar tak terkata tu luls. Yang sedih nya tu semua kena masuk rap tu, and marks allocation for dance banyak nak mati -_-" 


Last practise

Taktahu lah judges ni nak dengar rap ke nak tengok aku joget inang makyung canggung takpun zapin agaknya. Lepastu last-last 1 rap, 1 nyanyi yang lain.... menari (tahan gelak) SUMPAH LAWAK GILA WEH nasib baik lah all the girls wore the lab coat and the mask yang jerebu tu so aku assume no one detect yang mana aku (and also no one want to see me too ye dok) 

And yes aku malukan diri lagi, another performance yang aku taknak ingat and jangan buat aku ingat pls ya tuhan. BUT we really really really enjoy the performance hahahha aku serious gelak gila bapak, kau bayangkan aku kan depan judges tu boleh tergelak macam mak nenek tengok budak laki menari. Luqman dah macam orang high isap ganja, zaid suddenly did the b-boy thing, umar and jazlan punya indian dance luls sumpah aku semput gelak, nasib lah aku pakai mask


forever my annoying betik

And believe it or not........... we got 2nd place hahahahahahh nasib weh tak dapat 1st place sebab kalau menang kena buat lagi sekali haha tak sanggup aku padahal hadiah macam sama je dengan 1st place. Consider that we got top ranking in every 3 days of action week, M14E did really good job in sapu everything (mom's proud smile)


ni lah dia dakdak scanner tu, celah mana scanner pun taktahu lah aku


and then we end our action week with dominos party, cikgu macam tahu je we want food herher macam best kan bunyi dia punya berjimba tapi dia macam tak best jugak tau bila cikgu ingatkan suruh ready maths competition pastu after mid sem break terus ada test(s) and ask to start our EE early and dont procrastinate. Are you sure it is mid sem "break", tang mana break pun aku tak tahu lah hm 








Sunday, March 15, 2015

Counting stars

Masa aku sejak dua menjak ni free sikit je kalau nak banding dengan Obama (taknak kalah) Penat lah duduk sini, lepas satu satu event dia. Masuk minggu ni dah tiga minggu aku tak balik rumah. Last sem aku tak balik lebih dua minggu pun sebab exam, dah up dah sekarang jetjet berdikari






Last 2 weeks, kolej-sekolah hybrid aku ni ada buat megafair gitu. Megafair ni apa jadah nya pulak, dia macam up sikit drpd hari kantin sekolah cuma nama dia nak sedap sikit so dia letak megafair hahaha. Aku ni pulak dah lah species student yang sekolah menengah dulu tak buat hari kantin. Pendek cerita, kena lah bukak kedai jual sebab nak buat fundraising untuk kumpul duit charity for masjid in Medan!

Aku bukan apa lah tapi jujur dari lubuk hati yang paling terdalam memang level bawah tanah, i'm not business minded ppl. And i'm not interested doing business. at. all (grin) Tapi nak taknak class-based project katako. Dah lah lama gila nak prepare for megafair ni, tak campur minggu tu lah nak quiz nak test nak presentation macam tangan aku ada 8 kot herher



 


Nak tahu tak what M14E planned for the megafair? Escape Maze!!! Dia macam pendek cerita satu bilik yang kena cari jalan keluar. Gila bapak penat nak setting benda alah ni, taktahu lah balik malam pukul berapa. Tak patut panggil malam pun sebab dah pagi buta dah masa tu. The whole class penuh dengan surat khabar, aku taktahu lah berapa banyak stapler guna. Kalau tutup lampu memang cabin gelap nak mampus, gigi orang pun tak nampak

Escape maze ni sebenarnya bukan rumah hantu pun tapi ada jugak yang menangis dalam ni. Aku syak sebab terkejut sangat tu tengok muka classmate aku macam hantu jawa pakai lab coat ala ala suster ngesot gitu. The escape maze got ppl attention sampai satu malam tu takleh tutup padahal dah pukul satu pagi sebab orang still beratur herher



Pagi tu aku whatsapp dekat group family gambar aku ber-megafair jetjet sibuk buat kerja and guess whaaaat ibu suddenly texted cakap petang nanti dieorang nak datang kmb :") I feel so :") everybody is busy tapi family iolls so supportive :") Dengan cupi pun diangkut herher kesian cupi kena panas ye dok. Pastu the first stall ibu pergi pun gerai class aku luls, and angah right away ajak pergi escape maze.

Masalahnya kan, maze tu aku yang tolong buat tau. Taaapi, aku serious tak ingat jalan dia. Dah lah aku bergaduh dengan eeka duk menolak siapa kena jalan paling belakang (tapi aku forever menang) AND WE GOT GLOW STICK tapi still gelap nak mampus. Akak aku dua orang ni umur je dah tua bangka, tapi menjerit ya tuhan macam apa. Padahal tak jumpa apa-apa lagi baru masuk 5 tapak, aku lek je macam konon febles  (insert lagu cool kidz luls) 

lepastu aku geram lah sebab tak jumpa jalan keluar, aku merangkak redah je tempat PA system seret angah dgn eeka hahahah kisah pulak aku budak PA system terkejut tiba-tiba. Lepastu bila dah nak habis syafiq tetiba keluar menjerit nak terkejutkan aku tapi sebab classmate sendiri kan, sikit pun aku tak takut. Lagi aku geram lepastu aku kejar and tarik lab coat dia dari belakang, haih ikutkan hati rasa macam nak tarik rambut je lepastu tumbuk sepuas hati sebab time ni lah peluang emas nak balas dendam ye dok

  

Tapi the whole day aku jaga stall herher jual tortilla - satu jenis makanan yang aku baru tahu kewujudan dia. Aku ni muka je macam ting tong tapi goreng lipat tortilla tu semua permainan guwe. Tak hangus pun lah jangan risau, siap ada permintaan nak syadin buat waaaah gitu aku dah jampi dah tu air tangan masterchef syadin tung tang tung tang taknak kalah.

Tension do duduk stall serious cakap. Alhamdulillah ramai customer taaaaapi peh especially bila peak time tu semua nak menjerit dekat stall "WOI MANA TORTILLA" "NUGGET HABIS DO" "MANA GLOVE AKU" "KAU POTONG TOMATO SALAH LAH GILA" "MINYAK TAK MASAK LAGI TU" siapa yang demand nak cepat lah apesal lambatbtu rasa macam nak letak je wasabi dalam tortilla herher, serious macam pasar malam so lepasni siapa nak service tortilla boleh pm guwe wah gitu


 

mohon bakal mak mentua 5 tahun akan datang lihatlah gamba ini (jampi kanan kiri)

Aku ni tukang buat tortilla je, bukan menjerit suruh orang beli pun. Tapi baru hari first, suara aku dah hilang dah. Like literally hilang, yang suara serak pun takda. Semua orang gelak dengar suara aku (cries) Tapi lagi suara takda, lagi nak banyak bercakap. Tambah lagi pulak mubin belanja aiskrim, lepas dah habis setengah makan baru teringat suara aku takda lepastu pi makan ais. Sampai dieorang dah tak bagi aku bercakap, semua hulur air mineral hek eleh bagi lah sirap bandung ke luls

AND GUESS WHO COME TO OUR MEGAFAIR?


Tetiba masa aku jaga stall, yana tunjuk Danish sebelah dia! Heeeerheeeer long time no see, agak last time jumpa masa dia masuk hospital luls. Dah besar dah dia ni, dulu kita sama tinggi je pssst or aku lagi tinggi (taknak kalah) Dia ni pun jemah jugak duduk sesama gossip pasal budak budak btho. Lepastu bila jemah bertemu joyah ha hambik kau, tortilla pun aku tinggalkan kiteorang lepak gerai bakso.

Yang tak guna nya danish ni the first sentence that came out of his mouth bila nampak aku masak dekat stall bukan hye bukan rindu ke sebab lama tak jumpa tapi "weh air gula dgn air soda dah reti beza belum?" Hahah siot nak mati, stok stok kawan yang takleh move on cerita lama zaman jahiliyah ni memang patut kena salai 




thanks datang walaupun duk suruh aku diam jangan bercakap

And we called syazwan faaaar far away in the US tapi cerita dia sekarang aku nak bual dengan dia pun takleh jugak sebab suara aku takda wakaka, syazwan pelik je apahal suara aku mcm tu punya rockers. Mesti dia ingat dia on the phone dgn ramli sarip ye dok. Last last we sent pictures instead, dia cakap aku dah kurus hahahahahah padahal



 And masa aku tengah dekat surau, rahman pulak call bgtahu dia dekat megafair sekarang waduhhh faham tak suara aku dah takda, nak angkat phone macam mana. Last last aku suruh diena jawabkan call. Long time no see Rahman jugak, last time would be last 6 years or standard 6 to be exact pastu rajin pulak datang kmb


featuring mak and atok

And the megafair ended after 3 days yay. Maka tamatlah kerja jual menjual. Dah takda dah jaga stall dgn afiqah the mak yang suka membebel sambil buat tortilla, muka tak kerut sekali dlm seminit tu memang pelik bin ajaib do. Dgn zaid the atok yang macam biskut kejap ada kejap takda pastu suka cakap sorang sorang masa buat tortilla. Another folders of memories added to kmb moments with M14E xo


happy midsem break ppl 

Saturday, February 7, 2015

Naj's birthday in kmb



To be honest, aku taktahu nak celebrate bday Najihah ni macam mana. Kang kalau setakat bagi hadiah macam hambar sangat je aku rasa. Lagipun minah sekor ni tak pernah duduk asrama so ni first time dia celebrate birthday dia jauh dari rumah, sedih sangat kalau tak buat apa apa tp problem nya aku serious tak tahu nak buat apa -___-" 

Cerita dia sekarang, najihah ni banyak sangat allergic dia. Paling takleh blah kadang-kadang dia taktahu dia allergic apa. Lagi lah aku takut nak prank simbah guna air apa-apa kang tak pasal pasal allergic attack. Tu takpa lagi, dia ni ada athma pastu boleh pulak tak jumpa inhaler aiyo ni tetiba aku buat surprise terkejut pastu lari ke athma pulak ni mana aku nak support, nak buat cpr pun tak lepas dik luls tak dapat aku bayangkan wakaka


So two days before going back to kmb, aku dah pergi beli balloons and whatnot. Malam before birthday dia kebetulan ada meeting yang dia kena pergi, lagi smooth lah perancangan aku herher. 50 pcs balloons aku tiup dekat bilik maryam, kembang kempis hidung meniup. Tu tak kira yang meletup tepi telinga aku, belon melompat keluar masa tengah tiup peh boleh sakit jantung, mental dah fizikal.

Dah tiup tu banyak pulak nak transfer belon drpd bilik maryam ke bilik aku. Bilik maryam floor atas, aku floor bawah. Rasa macam nak hantuk kepala dekat dinding jugak, apahal tak tiup kat bilik aku je kan senang takyah nak transfer. Tapi bajet semua masalah boleh settle "weh takpa aku amik bakul dobi aku jap", sekali aku masukkan muat 3 belon je dalam bakul dobi aku (facepalm)

Sekali maryam dah tak tahan, dia bawak keluar selimut dia and masukkan belon dalam selimut. Alaaah macam gaya santa claus bawak hadiah, haaa sebijik sangat cuma tak pakai baju tidur warna merah je. Boleh pulak masa on the way nak pergi bilik aku, belon terkeluar dari selimut lah pastu meletup tengah jalan lah. 


Selalu bilik aku bukak kipas speed 5, tapi sejak ada belon belambak ni kena bukak kipas max 2 je kalau tak semua belon terbang melayang peh boleh bayangkan tak, dah lah dekat kebun kelapa sawit punya bahang tu pastu speed kipas 2 je rasa dia macam sama je laju dgn orang sebelah tiup angin dekat kau. Amina dah tak tahan dia pergi call najihah "weh kau kat mana, lama lagi ke"

Aku rasa macam nak je tarik rambut mina sambil buat muka "apahal kau call dia, obvious lah gilaaaaa" and as expected najihah takut sangat nak masuk bilik sampai dia spend about 30 minutes duduk dekat buai depan bilik. Last-last agak dia macam dah level pasrah je, dia masuk bilik and 


happy birthday (grinned)

hok aloh reaction macam menang award oscar ke grammy awards ke taknak kalah gitu

Pendekkan cerita, dia ni buruk sangka memang prejudis tahap tak ingat dunia ah. Dia ingat aku ni jahat sangat (tak nampak ke betapa suci nya muka aku, bazir satu sem duduk sebilik), dia ingat aku nak prank yang jahat jahat gitu. Sekali aku buat yang sweet (dalam hati ada taman) (taman ke kebun). 



(hah rembat semua towel aku, tudung aku, pin aku sebab nak amik gambar)

It looked like fun isn't it but want to know the reality? For the whole week i guess, aku tidur dengan speed kipas max 3, dengan keadaan yang tawakal gila belon nak meletop tengah malam or pagi buta masa aku tidur pun lantak lah (nasib baik aku tidur memang tidur mati), dengan tidur pastu tetiba rasa ada benda dekat kaki and gelabah ingat hantu padahal belon rupanya, and the most horrible bila bangun pagi nak mandi tapi takleh nak bukak pintu sebab banyak sangat belon and all the balloons want to escape from the room at the moment i opened the door yeah happily ever after

On the next day, aku dah mix and match kan baju najihah untuk dia pakai kelas esok. Baju lain, kain lain, handsock lain untuk kiri-kanan tapi yang tak aci dia pilih colour tudung dia sendiri. Baru aku nak buat colourblock gitu spoil betul. And it was embarassing to walk with her (straight faced) and bila orang tanya "apesal pakai macam ni", the only thing i can do was put a clueless face and join to ask her sympathetically "kesian kan, kenapa ni" 


lagi better kalau dia pakai tudung colour kuning kan




 

And aku whatsapp few ppl, ajak datang bilik malam ni kita celebrate maggi party dekat bilik malam ni. Maggi aku belanja (dah tu je mampu) (elaun mara tak banyak dik, kena faham luls) plus mak najihah bawak cake secret recipe her her her. Amina tolong buatkan maggi and honestly, im a better cooker than mina so cant you imagine how bad she would be hahahaha jk mina no hard feeling. 

Najihah still assume birthday dia tahun ni sweet gitu, har har big no-no not in million years (evil) Aku dah pesan dekat yang lain, kalau makan maggi tu jangan habiskan kuah kari dia. Sebab aku nak simbah dekat kepala najihah hahahha maggi ni macam makanan asasi dia so takkan lah allergic pulak ye dok? Aku tuang kuah kari masa dia makan dalam bilik (after make sure position dia makan jauh daripada katil aku) and dia terus menjerit "pedihhhh pedihhh" cuak gila aku serious ah

Tapi lepas dia stop cakap pedih aku sambung tuang wakakaka sorry not sorry luls. Paling tak guna, aku terlalu eager tuang kuah maggi sampai aku tak perasan dia pakai baju colour putih. Maka bertambah lah corak abstrak atas baju dia (colour kuah maggi tak hilang do)






and this is me with my buatlah-apa-yang-kau-nak-buat-malas-nak-layan face 



happy birthday chingu yah


Sunday, February 1, 2015

hang in there

Cat freak is on my forehead rn, not because i freak out as in excited to see the cat but the other way round. I have two situation of freak out; 1- in a good way (sumpah tak gerak langsung, kepala statik gila) or 2- automatic freak out, yelling and run away 

It is okay to deal both situation with another friend yang boleh shooosh kan kucing but then there's me and my tak-takut-kucing-cuma-geli-je roommate, Najihah. Last year, last exam paper kot taktahu lah kenapa tapi si Latip (nama kucing) ingat bag aku comfy sangat kot, ala ala toto dekat rumah atok gitu, dia duk bertenggek atas bag aku. 

Last night, supper roti canai dengan Najihah potpetpotpet pastu Latip datang lagi!! Latip you love me ke latip oiiiii, love is in the air i can feel that you love meh tiptip (!!!) "Najihah cepat alihkan diaaa" "Dia pandang kita!!" "Taklah dia pandang sini" Both freak out yang freak out gila, dia macam either Latip or my precious roti canai yang perlu diselamatkan

We have no choice, but to ask help for another year 1 student that we barely know to shoosh the cat, i'm so so sorry dear latip for your another heart breaking rejection.


Lets just be long-distance friend, latip, Sorry, you are being friend-zoned 

Har har har poor yah

Monday, January 19, 2015

mereput


second week feels like second year

Aku rasa blog ni akan jadi tempat aku merepek and merungut dalam masa setahun lebih, bear with me.

kepala otak aku ni sekarang kalau kita ibaratkan dia mcm pH level ni dah mcm tahap acidic sangat ni. Dengan wifi yes 4G yang duk kelip kelip which means line tak stable, apa tah duk kelip kelip ingat dia apa twinkle twinkle little star ke. Terbako hati tengok dia berkelip tapi bila aku start nak belajar dia stable pulak, syaiton nirrajim betul perangai buruk dia ni tak fokus.

Tu tak kira bila blackout masa dalam toilet hahahah adoi rasa macam nak ke mana mana sambil bawak torchlight dekat dalam pocket. Tapi takut kang suluh pintu keluar benda lain je ni kang (hihiiiiii)

Nak dengar satu cerita sedih tak, dengar lah jeritan batinku (muntah brb) last weekend balik rumah nak search pasal research question, tak faham aku apesal lah IB ni banyak sangat RQ dia nak. Kalau lah ilham idea tu boleh datang sesenang aku mengunyah makanan takpa jugak. Ni nak dapat ilham daripada mimpi pun mcm impossible sbb aku ni jenis bangun pagi tak igt semalam mimpi apa

Pastu mcm dah dapat idea, propose dekat cikgu.............. kena reject (cries not a river but the whole pacific ocean can you imagine) peh the pain of being rejected ni haih beginikah sakit kena reject lepas mintak kahwin (apakah) Cari idea macam tunggu surat cinta, tapi kena reject tu mcm less than 3 minutes (uyin tanya yeke 3 minutes ke 3 saat kuanghajo)

Stress nyaaaa. Tetiba rindu pulak experiment dulu dulu tanam taugeh dalam kotak ada lubang, tiap tiap hari waktu rehat pergi lab nak check keluar tak taugeh tu lalu lubang luls. Sekarang ni taugeh ke mana RQ ke mana. Muka aku yg macam sayur sekarang.



Rabbi yassir walla tu'assir.


Monday, January 12, 2015

hello sem two

So another sem to go through, 3 sem in total. either it would pure torture or enjoyable or "enjoyable". Note that "" sign existed between the enjoyable part. Currently on the bed, tak boleh tidur as the power supply suka nak aucak aucak kejap on and in another minute off and on back.

Kmb with new face from outside but still same from inside. Precision of language pls syadin (acah acah baru tgk movie the giver luls baca lah that novel and watch the movie it's great!) anyway a big yay sebab lampu bilik dah tukar baru and pintu tandas dah tukar baru (?) But still the power supply dengan paip shower are more important k, asal tak repair ke :( Ok bersyukur dik pelangkung kang (mudah mudahan guwe tak digigit nyamuk ya malam ini)

Mood sekarang tak happy tapi tak sedih. Nak rumah tapi bukan level homesick. Rasa mcm takda kawan tapi ramai je kawan. Rasa mcm tak bersyukur tapi dah bersyukur. Rasa macam menyesal tapi tak menyesal pun. Rasa macam perangai aku ni kena tampo je baru tahu tapi aku ada taekwondo tali kuning (hek eleh kuning ja pun) so takleh tampo sesenang anak tajuddin ni kang aku bukak langkah mampuih hang

Ayah tak hantar pergi kmb pagi tadi tapi ibu dah hantar. Some memory loss, aku tak igt last sem set alarm wake up pukul berapa, breakfast pukul berapa, habis class pukul berapa and all daily routine. 

All is well syadin get a grip!