Wednesday, June 22, 2016

Salam nuzul quran ☆


It was the same quran that I used 11 years ago, since I was standard 4. Ibu ayah baru balik haji lepastu bagi uda quran and this annoying little girl rasa tak aci sebab dia tak dapat lepastu "nak jugak tak kiraaa", thank god my annoying traits not only concerned about food lels. Aku still guna quran yang sama walaupun kawan kawan dah tukar quran berkali kali.

Maybe one of the reasons aku still guna quran yang sama walaupun dah besar panjang & tua bangka ni sebab the notes ibu ayah left on the first page. Yas im the sentimental-value-is-important kind of person who appreciates every little things hehe.

"Ayah & ibu senentiasa mendoakan Era dirahmati Allah, berjaya dalam hidup dan sampai semula ke Baitullah satu hari nanti" 

And it was cute to see the old me scribbled in the quran. Ready for khatam. "Last page sekolah agama" "last page ngaji malam" and semua tanda tajwid yang ustazah suruh mark lels. And I used the same quran for exam tilawah so the preparation made by 12-years-old syaheera was cute (and 20 y/o syaheera is still cute anyway bye)

Untuk bulan puasa, aku join kumpulan tadarus. Sebenarnya ibu masukkan nama aku tanpa pengetahuan guwe so dia mcm paksa rela jugak mula mula. Maybe ibu tahu aku mesti reluctant sikit sbb tadarus start subuh so maksudnya hari hari kena subuh sana lels. Tapi didikan tu start dengan paksaan dan akan bawa kepada kerelaan (waaaaaah gitu) aku pastikan aku paksa anak aku jugak kah kah kah what goes around comes around my dear /evil/

Aku tak kisah sangat tapi masa first day datang, baru aku tahu tadarus ni rupanya group makcik makcik cucu satu dua dan surirumah semua ngaaaaa aku sorang je umur aku. Aku pandang ibu, ibu tak pandang aku -_- it was awkward and I can feel the generation gap but hey I got 3 baju baru mak ani jiran sebelah gave me last week sebab dia nak bagi orang tapi tak jumpa any person with the right size.

So yeah maybe mula mula bagi baju, lepasni promote anak laki ke ahahhahaha ok tak gurau je anak laki semua dah kahwin I told ya cucu sorang dua right


If you have that one particular quran that you love, hey same goes to me

Sunday, June 19, 2016

Drama rant; Another Miss Oh


Title: Another Miss Oh/ Again Oh Hae Young

It has been a looooong time since the last post I rant about any dramas so yeaaaah here I am! Got nothing to do plus emotionally unstable and 1.56 AM is practically time for normal person to sleep so I, as one of the abnormal person, have no one to hear my late night rants. 

Plot perfect gila bapak like its different from any kdrama or drama melayu pukul 7 yang kena kahwin paksa lah tersuka anak dato acah bad boy laaaah takpun terketar tulang rusuk nampak ustad lah. It starts with a decent plot which ppl still can relate with their own life without the need of imagining terlanggar kereta anak kaya which absoooooolutely 98.9% not going happen in your life (especially when you have license but do not drive oh yes its me anyway!!) 

To make it short, cerita ni pasal misundertanding yang start dengan nama yang terlalu common. Heroin tu nama dia common sampai dekat sekolah dia ada 5 orang nama sama dengan dia. Dalam kelas dia ada 2 orang nama sama dengan. HOW CAN I NOT RELATE WITH MYSELF I got 3 syaheera in my class, tu baru kelas! dont make me count for the whole batch or the whole college lol nasib baik dalam kelas ejaan tak sama kahkah tapi yang lain nya aku takda lah rasa mcm heroin tu rasa sampai kena buli ke compare ke (mungkin sbb aku tak kisah pasal dunia) whatnot I am ok with my life so far so yeaaaaah it didnt bothered me much, it doesnt matter but I still can relate

the funniest thing happened bila ada junior whatsapp me "akak director mpac ke" aku terdiam kejap lepastu gelak terguling dalam hati mcm alahai dik ramai cakap akak ni patut masuk mpac sbb bila mode dramaqueen akak ni on, bilik kmb sekangkang kera tu pun boleh jadi pentas  theatre akak. Tapi sebab mood aku baik (atau mungkin memang baikhati ok bai) aku cakap salah nombor. It turned out director tu nama sama and spelling lebih kurang dgn aku ahhaahahahaha ikr wth nasib baik lah tersilap igy director mpac, class kau jahh

But then dalam drama ni tersilap nama tu sampai revenge tahap tak ingat dunia,  baling batu dekat tingkap kaca la masuk jail lah putus tunang lah pengantin tak datang on the wedding day lah dahsyaaaaaat after effect dia!! Even the smallest mistake can lead to disaster :) so make sure ppl spell your name right ok. 

Drama ni buatkan aku pastikan nanti anak aku keturunan cucu cicit kena ada nama unik febles yang konfem dalam msia ni dia soraaaaaang je ada nama cenggini lol ok tak haaaaa tu dia mode dramaqueen dah keluar. 

The emotion throughout the drama was up and down, first 10 episode lawak gila bapak yang aku gelak level orang sebelah boleh ingat aku gila maybe sebab secondhand embarassment. Tapi aku baru habis tgk episode 12 (the episode that makes me emotionally unstable) lepastu throughoooout the episode aku nangis mcm mati anak kucing (bila kenyataan nya aku takut kucing ok takpa) sedih gilaaaaa. Baru aku perasan rasa macam theres no single episode yang heroin dia tak menangis lol

So if you happened to feel like you are the most miserable person in this world, you can watch this drama and sujud syukur yang it is just a drama and it's not happening to you. The one with the greatest smile may hide her greatest pain. Someone yang orang look up gila, mungkin takda kawan langsung atau kawan sendiri kutuk belakang lels. 

The fact that it is not your typical drama makes it 100 times better. Oh yes, theres a bit bromance in this drama

Tuesday, June 7, 2016

#iHoliday - Frenzy Waterpark at Marina Island Resort


This girl already got some senses on not to be totally lifeless throughout her holiday and get some life a bit (but still a virtual life on internet, um yeah nevermind) Now there will be only two conditions; either my life is too productive or not productive AT ALL LIKE YES AT ALLLLL JUST LYING AROUND GOLEK GOLEK HAVE SOME KDRAMA FINISIH IN 2 DAYS, IM STARING AT THE CEILING AND THE CEILING IS STARING AT ME BACK but whatever it is aku still taknak kerja (plus tak boleh pun, ibu ayah say cannot which i feel very relieved lol). 

I would give standing ovation and respect plus major confusion with other close friends who really eager to get some jobs during holiday like yes i know its all about experience+money+productivity TAAAAAPPIII masa belajar korang yang pung pang pung pang tak sabar nak cuti lah nak rehat lah nak bakar buku lah nak terkurung dalam bilik, why I am the only one golek golek terlentang (dan mungkin sikit productive sebab ramadhan eceh tu dia nasib baik, aminn)

(I just wrote two paragraph I felt like wow soooo productive)


One thing I would want to do every month or every year in the future is travelling & vacation. Yes tapi kena mengikut terma dan syarat iaitu kalau duit jatuh dari langit setiap bulan atau terlanggar bahu anak/kaum kerabat sultan brunei ke raja arab saudi ke. It would be a bonus if it is with your close-at-heart companion macam haritu kaaaan a sudden plan with dormmates Brassi 4 nak pergi acah vacation reunion sebab semua dah besaaaar taknak reunion tengok wayang dah (gituuuu, acah je kau)

Sudden plan tu like soooooo sudden marina whatsapp "weh guys nak pergi perak tak, makcik aku ada dapat promotion apartment satu malam rm200. Jom?" And these i-am-big-enough-already kids were like OKAYY/ CUNN/ NAKKK especially aku lah hahahaha pung pang pung pang kata okay tapi tak bagitahu ibu ayah lagi. Lepastu masa on the way pergi BTN camp baru bagitahu plan dekat ayah and ayah was like "No tak boleh pergi sendiri dengan dieorang" "Alaaaa tapi eera dah janji" "Kalau nak pergi jugak, ayah hantar"


Sileeeeence........  Like hantar allll the way to peraaaak, buat apaaaaa? But yes wtv it is, memang ayah hantar betul betul pun ahahahaha perks of having another-level-of-protective parents. Its okay, save duit aku hahahahaha kbai. So pergi marina Island dekat lumut, aku sampai sana cepat sikit bandingkan dengan budak budak sembang kencang yang acah 'by pukul 9 dah kena gerak' lepastu aku text pukul 10 dekat mana rasa macam nak pelangkung bila jawab 'Kat damansara lagi hehe jam'

Checked in bilik, one apartment and extra one bilik dalam apartment with one bathroom dgn balcony with nice view yang totally will be used to jemur segala baju tak kira secantik mana pun permandangan lol. But a good thing is that since kiteorang nak tidur ramai ramai gabung katil macam dorm life dulu, nasib baik dapat extra bed yahooo! So yeah extra bilik tu macam tak berguna pun lol.
Lepastu biasa lah pergi makan lunch sebab semua dah bising lapar,


Paling tak boleh blah bila plan nak pergi main waterpark right after lunch tapi masalahnya panas gilaaaaa punya terik level terbakar tapi aku dah cakap awal awal "aku tak kisah muka burnt, aku duduk rumah je cuti 3 bulan tak jumpa orang" and they all agreed and we all regret hahahaha panas dooo! Aku rasa pakai sun block banyak mana, spf tinggi berapa pun konfem burn. Contohnya Fatinah yang pakai handsock, lepas bukak tangan dah macam kek lapis hahahaha nasib baik lah aku mandi pakai spec lepastu bukak takda burn bentuk spec dekat muka!



Before sunburn faces

Frenzy waterpark tickets ada promotion for hotel guest RM15 per person and for me worth it kot sebab dah takda apa dah nak buat dekat situ hahahahaha. Masa baru sampai tengok waterpark dia macam"alaahai kecik cenonet ni je waterpark dia" percayalah hidup ni perlu diisi dengan kesyukuran sebab kecik tu pun dah mengeluh penat nak balikkk, kau bayang kalau besaaaaar bila nak habis main! RM10 for locker which is big enough for 5 of us and as you can see dari gambar atas you can use these room untuk berusaha sapu sunblock macam marina tetapi akhirnya gagal sebab kepanasan melampau lol


A picture at the entrance before having these oh-god-why-i-am-here regret moments

Lepas dah beli tickets, simpan barang lepastu amik life jacket which is compulsory to wear sepanjang dalam waterpark ni, takyah nak acah pandai berenang sangat laaaah masin nak mati air diaa kau terjun masuk dalam tu pun boleh jam otak, daripada reti berenang boleh jadi lupa macam mana nak bernafas dalam air lol. Jangan pakai jarum peniti! Sebab nanti kena bukak lol aku lah tu sebab entah lah dia takut belon belon waterpark ni bocor ke meletop kot hehe and patut nya takleh pakai cermin mata jugak sebab seriouuuuuusly dalam gila memang kaki tak jejak dasar so kalau terjun lepas cermin mata pun terjun daripada muka kau maka terjun lah segala duit untuk beli spec mata baru waakakka

Tapi yeah sebab aku guest yang di sayangi oleh hotel hahaha ok tak sebab aku dah convince pakcik lifeguard tu "serious pakcik kalau saya tak pakai spec saya tak nampak apa pun, nanti saya bukan melompat atas belon tu tapi saya lompat atas muka orang" and pakcik tu macam dah give up dengan manusia macam aku ni maka dia biarkan aku asalkan aku bahagia (ok tu tambah je) 


Excited

Kena cross through air laut nak pergi waterpark tengah pulau tu tapi ada tali. Tapi mengikut ketinggian aku yang rendang rendang terkurang calcium ni memang halfway tali kaki dah tak jejak dasar hahahaah. Sampai situ, lifeguard brief the dos and donts and as usual I only listen to the donts more than the dos because the probability for me to do the donts is 98% Paling tak boleh blah bila baru nak lompat daripada plotform besi nak ke belon hijau kuning (aku taktahu lah nak panggil belon berangin ni apa), lima ekor ni dah menjerit jerit hahaahah. Licin gilaaaaaaaaaaaa

Kiteorang berlima like melekat je berlima hahaha taknak berpisah sebab semua pengecut yang acah berani je. Kalau ada station yang tak tahu macam mana nak buat, lifeguard nanti tunjuk. Masalahnya lepas lifeguard tunjuk semua terdiam lepastu bising "Eeeee tipuuu macam mana nak buat! Merepek" tapi sebab lifeguard sana boleh dapat extra points untuk kesabaran, dia tolong jugak (evil smirk) Teringat masa pergi skytrex dengan fatinah hahaha pekerja atas pokok tu dah berbakul bakul kena dengar fatinah membebel 


Tapi yang aku tak puas hati dengan lifeguard dia bila dia tolong aku nak cross satu station ni, sebab aku cuak sangat aku pun tak supoort badan aku langsung hahaha so all the weights lie on others lepastu aku pulak yang kena dengar lifeguard tu membebel "AMBOI DIKKK MAKAN APA TADI?!?" Hahhahahaha kuang asam tak guna gilaa nasib baik lah masa tu aku tengah cuak kalau tak, aku yang naik hantu tolak dia masuk air. Masa tu yang lain dah ketawa guling guling lepastu dieorang pulak yang kena bebel hahahaha



Air dia masin gila punya masin sampai mata ni baru sekali masuk dalam air dah pedih tak terkata. Lepastu dapat pulak kawan species species takut air, hati berdebar kaki tak jejak dasar macam Fatinah ni pun boleh tambah kepedihan di hati aku hahahaha. Aku tahu lah semua tak pandai berenang, aku punnn tak pandai hahaha tapi special case si fatinah ni bila dia cuak, dia bergayut dekat aku so nanti dia yang terapung tapi aku macam nyawa nyawa ikan tenggelam. Fatinah ni species cakap menjerit so orang lain pandang macam kiteorang ni bergaduh dalam air "Fatinah jangan pegang aku!!" "SYADIN, AKU TAK TERAPUNG!!" "Kau pakai lifejacket kan sana laaaah" "TAKNAK AKU TAKUT" "Kau nak aku mati ke!!!" (drama sekolah perempuan lels)


With all these skinships that we had at the waterpark, Marina cadangkan untuk pergi lagi dengan suami masing masing (no one can change how marina's mind works lol)


Dapat kawan sekepala ni macam life jacket tu, bila kita rasa nak lemas dia tolong kita
Awwwwwwwww yucks.


And yes aku dah discover satu talent aku ahahhaha aku rasa aku boleh jadi the next pandalela rinong hahahaah ada satu station tu kena cross satu lubang yang nampak macam "ek eleh kecik ni je, aku lompat dekat bilik dari katil ke katil relaks je ni konfem lepas" tapi marina memerlukan 20 minit untuk siapkan keberanian mental untuk cross sampai badan aku yang basah pun dah boleh kering tunggu dia, pakcik pakcik dah senyum kambing hidung kembang kempis tahan gelak, literally gelak guling aku nasib baik tak jatuh terguling masuk air balik. 20 minutes to gather the courage yet still end up in the water hahahahahaha aku pun acah berani je just need less than one minute and with confident face of "i-already-tried-this-100times" also ended up in the water LOL 

Kalau lifeguard buat demo jangan tertipu sebab waterpark ni dah mcm playground dia je tapi bila kita nak buat cara dia memang end up dekat air lah jawabnyaaaa. So kalau dia nak tolong pun kadang kadang kita jerit TAKNAAAAK TIPUUUUU hehe kalau aku lah jadi lifeguard ada customer mcm ni aku tenggelamkan aja dalam air lol. Only god knows how many times Ika said "weh jom balik" and syadin and her all-time favourite "penat lah hidup" and dah habis main satu round semua penat gila and terus balik lepastu lifeguard tanya "eh dah balik dah?" 


tapi 3 ekor ni sambung terjun pool hotel pulak lol, lagi 2 dah nazak 


appreciation caption for elisa for being my alarm clock buddy; dulu bangun tiap pagi and kejutkan aku yang menyakitkan (dan menggembirakan) hati ini lepastu setiap pagi dah siap siap tolong afterkan shower untuk aku mandi sebab nanti ramai lepastu dia tahu aku tak suka ramai, bukan aku yang buli tapi dia yang baikhati sebab aku mintak tolong sehari tapi dia tolong hari hari like u see best dormmate everrrrr


Selain daripada bonding time masa dekat waterpark, of course favourite guwe mesti laaaaah makan dinner yummyyy filling up our tummy with foods bukannya air laut masin lol Fatinah dengan kepala degilnya memang takda sapa boleh lawan sebab dia nak jugak makan seafood so merayau lah ke hulu ke hilir cari kedai seafood. Sedaaaaaaaap.It has been a long time since we ate together and i cannot help myself but being a jerk and annoy ppl. 

Involuntarily tak boleh stop bercakap and kasihan manusia manusia ni kena layan guwe punya night and early in the morning rants about random things such as aku kena tegur dengan faci dekat btn camp sebab makan guna fork and spoon and he said adat melayu makan pakai tangan and aku bebel dekat dieorang then why they served us fork and spoon kalau tak boleh guna, they all agreed but I conclude the incident "sebenarnya pakcik tu gurau je dengan aku hahahaha". oh yes i rant alot about me being elisa's best co-driver yang "setia & sedia berkhidmat untuk negara agama dan bangsa untuk menjadi co-driver yang berjaya" when actually 10 minutes je jadi codriver , i dont even know the direction lol. 

Gabung katil dapat tidur tengah hahaha fatinah dah warning "aku taknak tidur sebelah syadin!!" yet dia end up tidur sebelah aku wakakaka and nasib dieorang lah bila aku naik hantu lepastu bangun pagi nak breakfast aku pasang alarm aku. And actually alarm tu aku record guna suara aku sendiri with volume max hahaahhaa bangun pagi dengar alarm tu semua macam "apaaaaa doo syadin!!!" 





After breakfast terus siap siap and check out sebab guwe dah google attraction in Lumut hahahaha tapi takda apa yang menarik satu je which is Teluk Batik so aku dah bebel pagi tu aku time sorang boleh mandi 5 minit je (sebab potensi fatinah mandi 20 minit sangat tinggi) 




Sampai teluk batik pakcik pakcik boat ni terus datang promote naik banana boat lah macam macam water sports activities laaah ada tapi cerita dia kiteorang semua dah cukup basah semalam, dah taknak basah dah ahhaha kalau tak aku dah lama main jetski wakakka jetjet gila kang jetski ke mana aku ke mana! So pakcik tu suruh naik boat pusing pusing "pakcik naik boat ni basah tak" "taklah, konfem tak basah" tapi bila dah masuk dalam boat tu pakcik tu cakap "ok adik basah sikit takpalah eh datang dari KL takkan taknak basah" Haahahhaha relaksss je dia kelentong, stress aku hahha dah lah dia bawak laju gilaaaaa bukan setakat basah, lencun jeansss. Paling takleh blah bila boat berat sebelah hahaha literally senget sebab berat tak stable lels





Kalau nak betulkan tudung tak payah cermin, tengok guna shades marina dah cukup lol


Sebab iolls tak payah bayar duit hotel, iolls belanja minum minum ok wakaka boleh tahan kucing teluk batik ni mencabar keimanan guwe, they were all like "dah 2 tahun, syadin takut kucing lagi" WHAT DO YOU GUYS EXPECT



Those who teach me how free hugs are a new hello, their laps are my new pillow and butt slap is a new version of high five






Hearts



but you're neither friend nor foe, though I can't seem to let you go

Sunday, May 15, 2016

Goodbye kmb

(this post may be too long)

Many things happened before, during and after the exam. The struggle was reaaaaaal, especially nak mencari tempat strategik nak belajar tu mak datuk susah betul. Semua tempat aku dah try stay untuk belajar dgn condusive (demi memperjuangkan kenyamanan aircond herher) Air takda ok lagi, syabas boleh datang bawak air. Banting panaaas do, el nino ke tak el nino ke panas jugak. Masuk exam hall masa weekend pastu pak guard suruh keluar huhuhuuu, masuk library aircond rosak pulak huhuhu, duduk dekat concourse rasa macam nak tegur semua orang yang lalu huhuhu, belajar dekat surau sampai tertidur nasib baik bangun tak disolatkan jenazah lels


^ Yang ni dah kira fed up tahap tak ingat dunia dah, aku campak jauh jauh handphone aku dengan aisyah sebab last last kiteorang end up stalk orang dekat instagram sampai nak dekat sejam lepastu menyesal tak sudah 


^ Ni masa the last day study dekat lrc and kau agak agak kenapa semua duk rapat rapat macam ni? Sebenarnya dekat hujung sini je ada satu kipas so semua berebut kipas "weh aku tak rasa" "aku pun tak rasa" "woi kau block kipas" hahaha adoi kipas pun boleh buat gaduh

Kalau nak bagitahu exam susah ke senang tu den tak mampu nak cakap apa-apa. Semua nya susah di mata aku hahahahah so bila terrrjumpa cikgu lepastu cikgu tanya macam mana exam fikir dua kali ehem nak jujur ke nak tipu lels. Habis exam math aku terus balik bilik lepastu terus tidur, malas nak fikir dah masalah dunia ni. Dia yang nak isi aquarium, nak suruh aku kira pulak. Kira laaaah sendiri!!! (emo jap) (takpa ke)(blog aku ke blog kau)



Paling tak boleh blah aku rasa soalan bulat bulat objektif pun tak nampak bulat di mata aku. Nampak macam berduri duri gitu, nak bagi hint pun macam nak taknak je. Sampai satu soalan biology ni, aku dah fed up dah. Dah lah cikgu duk warning masa dah nak habis, dengan otak aku yang takleh nak brain lagi. Nasib baik lah pilihan jawapan A sampai D je, kalau lah dalam dunia ni wujud pilihan jawapan A sampai Z tak ke daripada takda semput terus ada semput. Sebab aku dah takleh berfikir dah, gelabah ayam sangat tahap gaban ni.,,,

Aku pun menggunakan talian hayat terakhir aku. Tawakal cara syadin: tahap keberkesanan masih diragui. Aku amik pencil, dengan hati yang penuh keredhaan....... maka bernyanyi lah aku satu rangkap lagu justin bieber "eenie meenie miney mo, catch a bad chick by her toe, if she holla...." sambil pencil tu gilir gilir daripada A ke B ke C & D hhahahaahah. Ni dah memang kes nak tinggal takda jawapan tak boleh sebab dari kecik ibu dah cakap "eera tak tahu jawapan, eera hentam je jangan tinggal kosong" , tapi kan ibuuu nak hentam pun taktahu nak pilih yang mana. Jangan lah hidup macam aku ni -_-"

Lepastu habis exam aku cerita lah dekat iman, kes aku menyanyi lagu justin bieber sampai satu rangkap sebab nak memilih jawapan. Lepastu dia cakap "weh.... samaaaa!!!" Aku macam woww ada jugak species macam aku ni, nampaknya aku takda lah pelik sangat! Normal speciessss!! Tapi sangkaan aku hanya sementara sampai lah iman cakap "Aku pilih macam tu jugak, tapi aku tak nyanyi lagu justin bieber. Aku baca bismillahirrahman nirrahim......." Haaaa masa tu lah rasa macam 10 peluru kejahilan ke dada guwe aduh sakitnya kesentapan. Bebetul jangan ikut cara aku, astagfirullah



^ homeroom aku. Hm sebenarnya masih tak faham konsep homeroom ni, sebenarnya dia home ke room hhahahaha kbai hambar. Selalu nya mrsm je (kot ke mitos je) pakai homeroom ni maka aku sbg student mara celup dua tahun ni tak berapa nak memahami. Kita panggil mentor-mentee je lah. Haaa nak cari mana satu mentor dalam gambar pun tak jumpa hahahah macam muka aku je paling tua. Last day sekolah before study week, homeroom committee buat makan makan. Aku tak kisah apa apa event, asalkan ada makanan (heheheh)

Lepastu ada exchange gift hahaha alahai sumpah dah lama gila tak tukar tukar hadiah cenggini. Paling tak boleh blah ada yang tak keluar lepastu beli hadiah daripada koop je. Kalau beli makanan takpa, ni aku dengar ada orang cerita beli selipar tandas lah pencuci tandas lah sabun basuh baju hahaha durjana sungguh. Aisyah bawak sejadah besaaar, alhamdulillah tak sia sia masuk kisas. Yang bagus tu sejadah dia tebal macam selimut toto tu haaa aku dah kata, kalau aku dapat sejadah dia kan turun sujud dah tak bangun dah. Terus sujud, baring dan tidur muehehe. I got a CD from mubin lels (yas at least not selipar tandas therefore I appreciate every effort)



And yes, paling tak pun aku rasa aku patut mention pasal IRP mates sebab sem 4 memang pagi petang siang malam aku menghadap muka dieorang ni je.  IRP ni macam hm group study yang cikgu dah tetapkan. Ish masa cikgu keluarkan list irp tu Allah je tahu betapa berdebar nya aku, macam nak gila daaaah. Tapi gila aku tu tukar jadi lega tera giga mega bila tengok irp mates aku semua baik baik belaka. Mungkin sebab ada aku muahahha kbai. Dan malangnya, masalah group ni jugak ialah aku wakakaka aku lah leader yang tak berapa nak function katanya (dan itu lah yang sebenarnya hahahaha tak guna) sebab aku tahu dah dakdak irp aku ni dah tip top meletop dah, kadang kadang aku tak siapkan homework tapi dieorang dah siap dulu hallamak.

Salah satu isu group aku ni jugak sebab orang complain bising sangat. Haaa tu pun berpunca dengan aku jugak, aku kalau gelak dalam dewan agaknya pak guard dekat main gate kmb dengar pun boleh terbangun dari tidur (wah hiperbola at my best gitu) Kadang kadang group irp lain taknak duduk sebelah group aku T_T Salah aku ke dapat member lawak sangat, hm semestinya tidak tapi salahnya dekat perangai aku ni hehehe ampun tuanku. 


Yang aku mampu buat hanyalah menjaga kebajikan perut perut 3 orang ni. Menu irp session ni kan takda nasi for lunch, makan lauk je sbb taknak bagi ngantuk (katanyaaaaa) so setiap group dapat roti gardenia yang satu loaf tu. Haaa nak menunjukkan betapa pelahap kiteorang, sebab roti pun boleh gaduh ni adoi. Group lain sampai menolak nolak "kau lah makan" "alaaa taknak kau lah makan" tapi sampai group aku je "mak, nak bahagian roti mak boleh? Halalkaaaan ehh" Sampai pernah 2 hari aku tak nampak bayang roti tu sebab dikebas nabil & zaid. 

We did petty things macam main lat tali lat siapa kalah pergi amik kertas dekat depan. And that was one of the things that I'm absoooolutely gonna miss it. Punca lat tali lat ni pun sebab ada ketua pemalas mcm aku ni hahahahah tapi ayat sedap dia sebab "keadilan demokrasi" mueheheh. Lepastu pakat 3 orang kenakan afiqah sebab kelentong dia- kiteorang pakat buat tangan terbalik selang seli sebab tu afiqah selalu kalah lels and she only knew the truth a few days before exam itu pun sebab rasa bersalah nak exam wakakaka so evil!!!


Nabil si kentut hipster dan dewan bandaraya KL bergaya, afiqah si mak emotional mengamuk cantik dan baik hati, zaid si atok ranggi suka membebel dan penjaga aircond surau. For being a part of my IB life, thank you. For making my last semester full with laughing & yelling, thank you. Imo, irp group either become your best or worst experience depends on your attitudes and cooperation. And yes, I know which side is mine lels 



Exam started on 2nd May and my birthday was on the 5th May. How "amaaaaaazing" it was to have biology and malay paper on your birthday :) And it turned out birth date one of the authors for the novel we read pun 5th Maaaay so everytime i felt awkward people wishing me happy birthday yada yadaaaa, i went here and there asking ppl "Harini birthday siapa?" "Birthday kau" "Salaaaaah birthday zaharah nawawiiii (the author's name) hahahahaha" 

And one thing yang aku terharu, kawan yang lama lamaaaaa tak jumpa dari tadika sekolah rendah menengah yang wish kita on time. Those ppl with "birthday kau lah paling senang nak ingat" Awww :) It is the thought that counts, really! And thanks for the girls for hiding the cakes and left me alone in awkwardness. 

I have another complete set to make you annoyed

(sorry, no other things but my own face lol)






Yasssss we took selfie every morning before pergi surau sebab nak compile, simpan kenangan dan tunjuk kepada anak cucu "haaaa ni lah nenek masa amik IB dulu-dulu, sebab ni lah nek tak bagi korang semua amik IB! Dengar cakap nek!!!" Tapi gambar turn out mcm gambar yang sama cuma lari bilik tukar baju and amik gambar balik lol. oh yes our 2 years sleepover already ended, and in my opinion, do not choose your classmates as roommate for god's sake!!!! Sebagai jiran takpa, its the best anyway! And I made a goooood choice. Roommate for sale! Condition 9/10, may be annoying but durableeee




M14E; the only class who left kmb early because our exam schedule was like back to back and sometimes 2 subjects in a day, can you imagine thaaaat?! To shift biology mindset to malay in few hours are not easyyyy. 



and we have two gays who never understand "amik gambar all girls", they must be confused with their own gender yassss 


^ with Saz (teringat first time jumpa main frisbee aku pelik orang panggil dia "sazlinda! Sazlinda!" aku bebetul ingatkan nama dia rosalinda lels)


Going out with the girls for our last dinner :/


ni paling malu gila hahahahah aku selalu gelakkan siapa yang amik gambar dekat sini tapi masa nak keluar tu ayah berhebti suruh amik gambar acah "for the last time". And I was like " takanaaaaaak" "ala pergi jelaaah orang tak kenal dah eera siapaaa" and it was too awkward that i bring mardhiah sekali lels 


Good bye kmb, thnks for the 2years



"I'm not telling you it's going to be easy, i'm telling you it's going to be worth it"