Friday, June 26, 2015

lovestruck



1st law: The only way to not feel 100% tired is to enjoy what you are doing


Probably thats the reason I'm fine watching k-shows hours straight, duniawi gila kan ehek. Dah tiba masanya guwe enjoy puasa pulak ye dok. Raya cuti almost 2 minggu guys, heaven 

Saturday, June 20, 2015

flashlight

Sekarang dekat rumah tapi esok kena balik kolej pepagi buta maybe right after subuh sebab ada event esok. Apalah nasib guwe on weekend pun kena bangun pepagi di manakah nikmat kemalasan tahap infiniti guwe luls.

Baru habis reorientation week, best gilaaa sebab tak belajar so dia mcm dusta gila penipu mana ada this kind of relax lifestyle habis activity je balik bilik sambung tidur. Bangun kalau nak solat dengan makan je luls. Tidur pukul 3 tengok movie, esok pagi dengar ceramah macam mayat hidup luls kepala headbanging macam dengar lagu rock hardcore punya. Aku amik gambar adiena tidur nawaitu syaiton nak blackmail dia sekali dia tunjuk dia amik gambar aku tidur yang 10 kali ganda lagi buruk cis ni namanya syaiton tak menjadi

Haritu balik kolej on ahad pastu dalam kereta ayah tanya result. Aku kata lah aku tak check lagi tapi ayah tak percaya :(( siap suruh aku sumpah yang tak boleh blah tu wah wah sejak bila muka aku ni dicurigai aip! Aku saja je taknak check sebab I want to have a very nice holiday w/o any heartbreaks and regrets. Omputeh kata play as hard as you can ye dok

Pastu malam before re-orientation start baru terbukak hati nak check. And yes, alhamdulillaaaah! So happy to the extent susah nak tidur luls. Biasa biasa je pun engko gilo ke igt aku ada photographic memory, dah lah start study 1 week before exam gelabah ayam gila. Maybe sebab my expectation is veghyyy low, as low as the deep sea (hiperbola at my best). Tbvh I thought my points were going to drop, considering all stupid answers I wrote last sem hehe

I am happy but the fact that ibu ayah laaaagi happy mcm lagi happy drpd aku yang buat aku sedar sebenarnya kenapa aku belajar ehek gelabah nya ayat luls. Org duk cakap belajar utk diri sendiri tp aku mcm out of track, syndrome anak last most probably.

There we go another one pain-in-the-ass year!

(Just quick reminder for upcoming intake, masa orientation jangan bercakap bila dr Saidah bercakap! Serious ni kalau tak menyesal tahap dewa lah ko)

Sunday, June 7, 2015

Last day of sem two

Not in a stable state, tapi baru lepas habis layan korea 2 episode lepastu gelak mcm nak terjatuh katil pastu ayah tanya "assignment dah siap ke" hmmmm currently in Terengganu and what do you expect, i would do math exploration in terengganuuuuuu? Psst boleh je sebenarnya, bawak je laptop sekarang ni tapi macam tak tally lah dengan tengah vacation pastu nak tension tension, haritu nak menghabiskan draft EE sampai sekarang pening dia terasa dah macam lalok kepala aku

I would regret again, for wasting my time updating blog which i dont think it is wasting my time before this but now bila consider lambakan extended essay, internal assessment and math explore seriously i shouldnt do this (yes, whatever complaint im still updating luls) DAH LAH tadi masa tertidur dalam kereta on the way pergi terengganu termimpi pulaaaak pasal result exam pastu aku terbangun tidur terkejut dia macam kena kejar hantu hadumak hancur harapan


Betul betul the first picture right after paper was collected luls so happy

Last paper haritu paper Agama, memang lah happy semacam sebab cincai mcm mana pun result just for assessment. Tapi jangan lah cincai sangat result buat malu je dekat IC islam tapi amik exam mcm baru belajar semalam wah gitu. Padahal bila bukak balik buku agama, rasa macam nak menangis! Macam mana nak bacaaa lopong jeeee! Ni lah dia pelajar contoh kalau bab bab tertinggal buku ni bagi je dekat aku, juara di mata dunia!

Tapi dia macam jahil boleh tahan lah bila bersalah sikit, subject lain belajar macam nak gila tapi subject agama, a night before baru nak khatamkan buku. Nak khatamkan macam mana pun taktahu lah sebab buku pun kosong hahah. Aku bacakan 2 topik je, yang lain semua ada dengar orang bacakan kuikui. Tapi jelas bin terang, Islam tu senang sebenarnya nak faham. Aku baca agama sehari sebelum lagi tenang jawab exam chemistry yang baca mcm nak terbalik kepala otak :(


selagi sempat selfie je kerja

Masa nak tunggu bangun tu aku dah fikir dah nak kena buat apa. First sekali nak makan maggi. Padahal ok je tau a week before spm dulu belasah maggi dengan budak dorm, tapi haritu ayah dah cakap face to face gitu wahai anakku kesayangan intan payung tolong lah stop makan maggi tak baik untuk otak untuk kesihatan (mcm iklan tak ayah kitew luls) tapi dah habis exam aku terus mintak heater adiena sebab aku nak masak air untuk maggi. Takpa lah dia mcm bagi reward utk diri sendiri dan semoga warmth kuah kari tu dapat menenangkan kepala otak aku drpd memikirkan apa-apa kemungkinan result yang obviously dpt dijangka T_T

Lepastu terus amina text ajak amik gambar sesama hiks peminat kita ajak nak amik gambar, kita takleh tolak ye dok luls jk. They love to do the same thing, how we celebrate last day macam last semester. And they want to do this until sem 4 (kataaanya zas takpa kita tengok) 

 

Happy sangat ni, baru sem 2 

kalau habis IB kot kot lari keliling kmb kibar lab coat. Aku pun pelik tengok kiteorang ni. Aku ni dah lah sekor je yang kelas lain, tapi selalu lepak. Orang selalu tanya, kiteorang semua sama sekolah ke dulu luls. Aku sama lah dengan maryam, tapi tak rapat pun luls. Hek eleh siapa nak rapat dgn pengawas disiplin yang menjerit tiap pagi suruh cepat cepat, ingat aku ada roda ke dekat kaki nak cepat (selalu tak puas hati) tapi aku rasa sebab kiteorang berenam (including bee and najihot)  ni kepala sama species kot so campak celah mana pun boleh ngam. Kot lah...... ye ah taknak syok sendiri pulak wakaka


 

Ni lah dia budak yang meninggalkan aku masa last day. budak perempuan kelas aku terus lepak IOI putrajaya right after exam habis but yeah adiena tinggalkan guwe. Dasar derhaka punya kawan. Luls padahal aku yang taknak kuikui i dont feel like going out pun and apa je nak buat kat IOI. bila terfikir dieorang nak balik malam, tapi aku kena kemas bilik yang bersepah gila macam tongkang pecah taufan tornado speed 900km/h and i'm not that happy nak "celebrate" the end of exam. Kalau jawab exam ok takpa lagi, ni jawab pun tunggang langgang T_T 

And masa dieorang ajak keluar, aku teringat yang dah janji dengan najihah nak jalan jalan keliling kmb last day sem. Aku ni muka je ting tong trang tang tang tapi bila kita dah janji and boleh happy in simplest way, kenapa nak penat kan diri ye dok wah gitu


Percaya taaaaak kiteorang jalan jalan pastu ada pelangi!! Aku ni dah lah jakun gila kalau nampak pelangi, sebab serious cantik gilaAAA, colour dia obvious gila bapak kalau tengok dengan mata tapi bila dalam gambar mcm tak nampak sgt. And not a single pelangi, tapi double rainbow. Atas satu rainbow tu ada satu lagi rainbow! Dia rasa mcm a gift for the last day gitu. Tak sia sia masa nak keluar bilik tu dah hujan renyai tapi redah je sebab dah habis exam dah pun wakaka


this was like 642910398th picture, selagi pelangi tak hilang selagi tu taknak gerak


kiteorang tengah jalan jalan tapi main redah je mana mana jalan short cut. Problem nya sekarang the only one yang athletic tu iman sorang je. Tapi action gila dieorang ni, nak lompat lompat longkang segala pdhal jalan rata dah ada. Aku ni dah lah paling sopan dan segala ayu (padahal), aku tak berani nak lompat longkang hahahahah. Tapi si najihah ni degil bin dogol tak dengar kata! bila tunggu aku lompat longkang tu siap gelakkan aku cakap cara aku buruk, tak guna betul. Dia beriya jugak nak lompat longkang, siapa kuat kuat ni kira OKAY SATUUUU.. DUAAAAA TIGAAA AAAAH

... jatuh tersembam weh hahahahahaha aku dah literally baring atas tanah gelakkan dia. Tu pun aku dah try control jangan gelak kuat sebab kiteorang dekat tepi court futsal laki, kalau aku gelak mengilai ni aku rasa pak guard depan kmb tu pun boleh terbangun dari mimpi dia sebab terkejut bila dengar. Aku sumpah menyesal gila kenapa laaaah tak record video aiyooo dia pun satu jangan lah lompat mengejut. Sumpah sakit ah kalau tengok dia jatuh tu, menjerit counting tu dah kuat semacam, lompat je tak lepas.

That would be probably the longest laugh I've ever had since weeks, seriously.


I would like to nominate this to be the most awkward BFF post ever.........


aku-sumpah-dah-fed-up-dgn-dia pose

Kiteorang start kemas bilik after maghrib, memang serupa macam orang kemas bilik sekali setiap semester hahaha Kiteorang selalu je kemas sebenarnya tapi state kemas tu mcm paling lama pun tahan sehari je harhar nasib baik lah aku dapat roommate species mcm aku jugak, kalau dapat roommate mcm iman habis ah, dia selalu potpet potpet membebel mcm cikgu kebersihan datang check kelas zz padahal ok je aku rasa (angkat kening) After kemas tengok cerita hantu dalam bilik aku. Aku tak ingat apa tajuk cerita dia tapi sumpah stress gila, aku jadi takut nak pergi toilet

Aku dah berapa kali tanya "weh taknak tukar cerita ke" tapi dieorang ni degil bin dogol selalu taknak dengar cakap aku. Si Amina dengan Najihah pulak duk pause cerita nak membincangkan siapa actor actress ni, dia pernah belakon cerita apa and i was like guys pls kalau mcm ni subuh pun tak sure dah habis ke belum movie ni. 


sem two was great in terms of experience and i am happy for that. Except one thing, sleeping habit kiteorang are getting worse!!! Sem one takda tapi this sem macam take turn pulak nak mengigau. And we keep on upgrading our "level" day by day, membuatkan aku takut apa lagi lah yang nak dibuat masa sem 3. I would be moreeeeee than happy to cerita apa jadi dekat najihah but yeah aku ni baik sebenarnya (proud smile) maybe sebab stress or penat sangat kot, ok takpa cuti ni qadak tidur okay wakakaaa


iolls just nak mention bilik weolls kena puji sebab cikgu suka luls adios xo












disaster birthday in kmb luls

5 may kan birthday aku, selalu nya birthday aku ni dia mcm terselamat sikit, mesti masa weekend ke takpun masa form 5 birthday aku ada pilihanraya hahaha, tapi sayang tahun ni bebetul 4 hb dah kena balik kmb sebab cuti hari pekerja dah habis. Aku dah jadi sebaik mungkin dah sejak bulan april haritu, aku dah stop prank siapa siapa sebab kena jaga kebajikan diri sendiri drpd mana mana dendam kesumat

Aku busy hadap laptop malam tu, tak ingat lah pulak buat apa luls tapi diena datang bilik kata dia hilangkan file english yang kena hantar by email dekat cikgu!! Derhaka betul, aku dlm hati dah macam "hah pandai delete, pi buat balik sendiri shooosh" but she wouldnt move even an inch so kena tolong buat jugak. I was so out of my mind, sampai diena tunjuk jam "Tengok lah jam dah nak pukul 12" "KENAPA OH HA'AAAH LAH!" 

Pastu classmate aku dah serbu bilik pukul 12 (only girls, obviously derrr) pastu nyanyi lagu birthday like yeaaaaah cliche right dah lah aku macam stare on laptop...... ok bila nak habis...... awkwaaaaaard sing it faster pls. Lepas dah habis nyanyi aku macam "Ok thankyou dah balik bilik byebye" There we go! 19 y/o useless bitch is here wakakaka tapi tak guna nya sekarang, diaorang nak mix and match baju class esok but of course lah aku taknak, ingat aku ni baik hati sangat ke nak turut je so aku dah plan dlm otak senyap senyap

Diaorang nak kunci locker aku guna padlock najihah, tapi aku yang menyimpan bakat sprinter olimpik and lejen galah panjang sekolah rendah ni terus amik padlock najihah and campak sejauh mungkin ala ala lontar peluru sampai ke luar kawasan ampaian baju harharhar lejen dok. Dah puas hati gila ajet ajet menang gitu, diena bawak lari towel aku tapi aku buat lek je hek eleh dia ingat aku takda towel extra ke poyo je kuikui sekali entah macam mana aida amik padlock dia. tapi aku dah cabut padlock dia masuk dalam seluar aku 

Tapi selekeh diaorang ni nak jugak seluk seluk pocket aku nak amik padlock pervert betul, kesucian otak aku dicemari astagfirullah. Bukan nak cakap aku tak power tapi kau bayangkan lah 9 vs 1 (9 were them except uyin who shouldnt join pun, possibility utk tulang kepeng dia retak was like 80% because there was like a sumo fight depan locker) mesti lah aku kalah, berpeluh peluh ni berlawan. And the combination of the mix match baju was the worst, tadaaaaa


celah mana weh dia punya match tu, tak guna 

nak tukar baju pun tak boleh, locker dah kunci pastu nak mintak tukar dengan najihah memang haram habuk lah dia nak bagi. The best i could do was quietly tanpa pengetahuan sesiapa, went to adiena's room and asked for another tudung bawal yang match with the baju SEBAAAAB dieorang suruh pakai tudung merah pink weh sebatu aku jalan pun cikgu dah nampak agaknya takpun kerbau nampak aku terus kena kejar, gila apa aku nak pakai. Quietly iron tudung adiena dekat wing lain, sekali aida datang "eh tudung siapa kau gosok ni" "alah aku saja je gosok" BOO YAH I CHANGED THE TUDUNG, NOT IN MILLION YEARS IM GOING TO WEAR YOURS COMBINATION WAKAKAKA

Atas katil aku ada towel yang adiena dah pulang siap berlipat tp lipatan yang buruk gila ya tohan, masalahnya aku kibas towel tu menghadap katil najihah pastu keluar lah tepung dalam towel tu hahahha epic fail do yang kena dah lah najihah punya tempat, aku punya clean and clear kuikui 


it was good from above but the reality was


ada sorang cinderella mengibas ngibas kasut sekolah sebab banyak tepung beku, durjana betul engkorang ni adoi ni yang iolls panaaaas ni

the school session was ok for me sebab aku ni muka tebal kot so aku mcm lantak lah orang nak fikir apaaaa redah je pergi almathurat, bukan ada orang nak pandang pun, budak kmb ni pandang buku je kot (positif) tapi adiena kept on saying "serious buruk gila baju syadin" so ketebalan pipi aku mcm makin nipis and yes aku tak rehat T_T aku takkan keluar kelas selain cikgu suruh! Not even to toilet!!! But the best part was i got a loooooooot of free food tak sempat nak amik gambar all of them why? sebab terus selamat di perut guwe herher terima kasih daun keladi xoxo dari hati suci syadin


kita makan apa org bagi dekat kelas je ok

Malam tu was busy for discussion with Jazlan and Adiena, oh yes we team up for TOK presentation for sem three. Permudahkanlah urusan kami amin ya rabbal alamin T__T discussion habis lambat, pastu balik bilik najihah kunci pintu, and honestly 50% of me said dia ni tengah tukar baju and another 50% was sure she in charge of something right now. Dah bukak and guess what


birthday song again (awkward mode turn on)

Belon aku buat utk najihah punya birthday was like comel comel but this one was gebu gebu and ada bentuk macam spring tu so fabs but in reality bila gas dia dah diffuse out it looked like a poop but i still love it anyway tapi yang tak guna nya sekali lagi dieorang pergi tampal gambar gambar buruk aku atas belon tu. Aku macam MANA DAPAT GAMBAR NI, oh yes remember i hve a die hard fan who sleep next to my bed and she is willing to stalk my blog to godek all my jahil picture and hijacked my ipod quietly to songlap my "amazing" picture, and printed them. 



one of my amazing picture (see the spring balloon start to look like a poop luls)


my okay-okay-stop-nyanyi-pls

Dieorang dah belikan makanan to do makan makan, macam mana lah tak gemuk weh tengah malam makan lagi. Bukan makan buah ke apa tapi makan roti canai lah keropok lah, air kotak besar berkotak kotak alhamdulillah jangan jeans dah tak muat sudah ya. Aku pun satu bila nampak makanan dah tak ingat dunia dah, sekali........ ada satu tangan guna plastik glove lumur something sticky dekat muka aku dari belakang. Dia macam euwwwww yucks what is this but obviously i smelled sour peanut butter and milo, serabai do diaorang ni aku tak ajar membazir makanan!! (padahal)


before kejadian, im too happy to hve a good sense

The moment aku kena lumur, aku dah teringat. Damn!! the storyline from bukak pintu until this part was exactly the same macam kenakan najihah dengan kuah kari maggi last january (uh-oh no this is not pembaziran makanan, this is "kuah lebihan") im too focused with food to stay alert with malapetaka haiyo. But sorry my dear i wont stay still, aku terus berebut, take over apa kejadah yang dia sapu atas muka aku tu and sapu dekat muka semua orang. They called this thing as love BUT FOR ME LOVE MUST BE SHARED EQUALLY, NOT TO ME ONLY BETUL TAK


mission accomplished yay


better view for 2 orang minyak



pm me for this skin care gerenti jerawat batu jerawat pasir berambus punya


aku send lah gambar dekat ibu mengadu tip top punya lepastu reaction ibu  "siapa yang kunci locker eera? Bagitau ibu!! Ya Allah mcm mana eera boleh pergi class pakai mcm tu....." padahal ibu taktahu anak dia buat apa masa birthday orang lain (angkat kening) anyway thanks guys and gays, nak buat appreciation post sweet sweet pun nanti aku yang geli bila baca balik so yeah sampai tua pun aku ingat (is it possible when i cant even remember what i read a night before exam but nevermind)

Thursday, May 21, 2015

Weird thoughts

2.04AM at the moment, first week exam another one week to go. Faham tak state yang roh kau dah lama kat rumah, tp badan ada dekat kolej hadoi. What about exam? Ok imagine i am pessimistic but try to be as optimistic as possible. But then even the first paper already messed up so yeah :( i should be realistic rather than optimistic kot luls. One week already habis, still got no paper yang satisfied gila semua like meh meh ni kalau kat seseri ni mesti dah menangis call ibu, cengeng gila pui. Kadang kadang belajar ni hardwork je tak boleh kot, we hve to hve the luck also but yeah insyaAllah another one week to go chill lah do

Chemistry was quite hard sampai aku boleh terfikir aku ada buat salah dekat orang ke before exam ni hadoi. Suddenly remember aku prank birthday diena dia balik drpd library tengok aku dah gantung merata her precious belonging(s) bersepah satu blok and semua baju kurung dia, aku dah lelong dekat merata bilik blok F. Yes, she hve to do her lost and found on her own luls evilness never dies! So aku ingat sbb prank bday diena ni lah aku dpt cash dosa prank org, tp habis exam semua org said the same thing so yeah ni mesti emo terlebih luls.

Oh yes awal may we celebrated my birthday in kmb but that thing i post in one special post (kalau sempat ah cerita dia sekarang, sembang lebih) 

Haritu masa jawab exam math, cikgu suruh class rep bangun kutip kertas. Cerita dia sekarang, class rep aku ni math dia amik higher level so kena tumpang class lain for math. Pendek cerita takda siapa ah nak kutip kertas. Aku pulak rep for math hadoi dah lah meja exam aku belah belakang pastu nak kutip hantar depan jenuh wo. Tapi se takguna nya aku ni kalau dah keperluan tu kita buat je lah ye dok so aku tolong lab kutipkan

Kelas aku ni yang aku tak faham mesti paling lambat dalam bab bab hantar kertas. Aku dah gelabah ayam dah sbb tinggal kelas aku je yang tak hantar pergi depan, so agak agak dah cukup aku chiow lah jalan ke depan dengan ala ala paling berwawasan sekali. Sekali....... "SYAHEERA TAJUDDIN!!" Aku terkejut lah siapa menjerit nama aku ni, kuat weh kalau sebut syaheera ke takpa lah sbb syaheera dlm kelas aku ada 3 org. Ni dgn nama ayah sekali angkut hadoi mana ceq nak letak muka ni dik

Rupanya aku terlupa nak amik kertas row kelas aku paling belakang hahahhahah malu weh kena patah balik hadoi. Pastu ayat cover line gila "eh kita satu kelas ke" classmate aku yg lain hidung dah kembang kempis tahan gelak oh takpa kau gelakkan aku takpa takpa tunggu

Pastu tadi stay after exam sbb nak consult teacher for questions yang tak berapa boleh nak digest entah magic celah mana dia dapat jawapan gaya mcmni bZzzzZzz pastu bagi lah buku aku yang ada soalan dekat cikgu. Sekali cikgu dengan selamba keluarkan rambut terselit dekat buku hahahaha malu weh aku taktahu lah rambut orang utan mana lah boleh terselit kat celah tu malu gila boleh gila aku, tapi tak lupa ayat coverline "ya Allah afiqah kenapa buku kau mcm ni ish"

Still stressed about the exam but you can do nothing if Allah still wants you to be happy. Dia mcm one second kau stress one second kau sedih pastu another split second kau gelak tak henti. Whatever One year almost  over!!!! (And theres syaiton whisper "sorry babe but you hve another year")

Friday, May 1, 2015

frisbitches

ok promised this would be just a short entry! 3 posts in a row, dah takda kerja ke syadiiiin (Self pressure)


Last week (again, or is it last two week nevermind) busy gila bapak ah. 6 continous test everyday, yang malam tu takda masa pun nak tidur pastu menyesal kenapalah study last minute (but still do the same thing again and again) Dah lah busy pastu tangan ni gatal jugak pi letak nama join sports carnival, game frisbee pulak tu hahahah macam lah power sangat sampai nak berlawan pui training pun mendung sikit dah skip kuikui  

Team up with 2 seniors as well as najihah, and pendek cerita entah macam mana boleh menang hhahahahahahaha tu lawak gila dah lah tie breaker. Dah lah we were the one who late making the game tie. Tapi serious penat gila weh macam mana lah sorang teammate aku ni boleh puasa masa main game, aku macam dah setengah mati dah pastu dia jawab "insyaAllah boleh zaman rasulullah siap berperang masa puasa" ok bye iolls sentap gitu 


yay dapat gold medal!

Tapi sebenarnya banyak kali juga aku terlepas disc (poker face) pastu sorang senior ni cakap "awak boleh lompat tadi amik disc tu" dalam hati aku dah jawab "akak faham tak masalah saya sekarang ni bukan lompat tak lompat, cerita sekarang saya pendek" (cries) tapi rasa berguna sikit lepas aku goalkan satu herher, dulu ingat game ni macam baling pinggan untuk anjing kejar luls 




pendek cerita, syadin dah besar lol what

entah lah anak agaknya bila lah nak update lagi blog ni, exam dah nak dekat dah ni plus esok nak balik kampung tapi sempat lagi melagha ni depan laptop 3 post sekali jalan pastu esok menyesal. syafiq once said that you know ib is worth-taking if you already think more than 10 times to quit this course. 

stay strong dear self


escapism plot twist


The whole class went to one utama last weekend (or is it last two weekend ok nevermind) Actually this time baru second time aku pergi ou. Sebab the first time pergi dengan the whole family, purse ibu terus hilang unconsciously, so yeah lepastu dah tak pergi sana dah. Once bad thing happened, we dont really want the same thing happen again.  

we were all having fun. Dapat pulak stok stok kawan yang melayan je perangai aku ni, aku ternampak kerusi pelik nama dia spin chair (?) kot yang kau goyang pusing macam mana pun takkan jatuh jugak. So aku cakap lah dengan classmate aku jom lah pergi situ pastu dieorang layan je. Tapi mula-mula tak jumpa, sekali zaid call diena bagitahu dia dah jumpa kerusi tu (lol what)


Cerita dia sekarang mula-mula atok (zaid) duduk jauh gila macam malu nak mengaku kiteorang ni classmate dia. Dia sampai duduk dekat bench geleng kepala tengok kiteorang. Mesti dia rasa malu ada kawan species macam ni, tapi masalahnya yang lain semua tak malu. Siapa je orang dekat ou ni yang kenal aku ye dok. Last-last atok tewas, dia pun turun padang sampai kiteorang conquer kerusi tu. Daripada mula-mula kerusi tu jauh-jauh dah terus berkumpul satu tempat sebab nak amik gambar luls.

Orang turun escalator nampak kiteorang mesti wonder budak dari pulau pedalaman mana lah turun ou ni luls sebenarnya ada satu je kerusi available masa kiteorang datang. Pastu ada sorang stranger ni bangun daripada kerusi dia, aku pun terus lah pergi kat kerusi tu nak duduk. Sekali aku tak perasan ada budak kecik perempuan pun ke arah kerusi tu. Dia terus stop berlari and patah balik pergi dekat parents dia. 

I was like "Adikkk, pergi lah takpa takpa akak taknak" tapi dia taknak jugak duduk. Aku ni dah malu setengah mati sebab berebut dengan budak kecik dah taktahu nak sorok muka celah mana, macam aku pulak 9 tahun adoi (giggle) Tapi budak tu taknak jugak duduk, hm aku pun apa lagi cakap dalam hati "hm adik malu-malu kucing sampai esok takda guna, biar akak je lah duduk"


setelah berebut (pure evil) (gelak non stop)


After everything that we should do settle, habis solat maghrib aku terus rasa macam nak makan. Boys go watching avengers, while half of the girls plan to makan-makan night lol what. Pastu ching chong cheng chau discuss semua dah kebulur tahap dewa dewi nak makan dekat seoul garden. Plus disebabkan dekat dining hall kmb, sejak dua menjak ni makanan lauk asyik kena catu je semua decide nak makan buffet.

This buffet set sangaaaaaat berbaloi kalau bawak orang species macam aku and adiena harharhar. Nasib baik lah bawak student card dapat rm10 off, banyak je daging and seafood available. Makan lah sampai puas. Paling senang kalau bawak kawan macam senang excited bila makan macam ni; Adiena dia tak bagi orang masak daging. Daging mesti dia yang masak sebab dia suka grill grill ni, dia kata rasa ala ala buat bbq pui


Ketua gangster @ ketua meja @ ketua grill 


Jangan tertipu, ini baru start engine perut. Habis makan dah tak nampak meja dah, penuh dengan pinggan. Sampai ada pinggan and cawan yang letak dekat meja sebelah lul dehek.Yang senang hati aku lah sebab adiena yang grill, aku yang menyumbat dalam perut. Kiteorang makan consistently non-stop for hours. Aku perati orang sekeliling semua muka customer dah bertukar tapi muka kiteorang je yang taknak move on daripada kedai ni hahah. 



Aku pulak semeja dengan mak (afiqah) adoi serious ah rasa macam tengah makan dengan mak. Dia monitor je siapa kurang makan daging, kang dia letak daging dalam pinggan. Aku sorang je normal dekat meja tu 

Aku kan suka gila icecream, memula amik dengan Nadh pastu makan makan dah habis. Senyap senyap bangun, satu meja pandang and the only thing i could say was "dont judge" and yeah go for another ice cream!!! 2 weeks of continous frisbee training pun aku rasa tak boleh nak bakar semua calories yang dah telan ni adomakkkk