Thursday, May 21, 2015

Weird thoughts

2.04AM at the moment, first week exam another one week to go. Faham tak state yang roh kau dah lama kat rumah, tp badan ada dekat kolej hadoi. What about exam? Ok imagine i am pessimistic but try to be as optimistic as possible. But then even the first paper already messed up so yeah :( i should be realistic rather than optimistic kot luls. One week already habis, still got no paper yang satisfied gila semua like meh meh ni kalau kat seseri ni mesti dah menangis call ibu, cengeng gila pui. Kadang kadang belajar ni hardwork je tak boleh kot, we hve to hve the luck also but yeah insyaAllah another one week to go chill lah do

Chemistry was quite hard sampai aku boleh terfikir aku ada buat salah dekat orang ke before exam ni hadoi. Suddenly remember aku prank birthday diena dia balik drpd library tengok aku dah gantung merata her precious belonging(s) bersepah satu blok and semua baju kurung dia, aku dah lelong dekat merata bilik blok F. Yes, she hve to do her lost and found on her own luls evilness never dies! So aku ingat sbb prank bday diena ni lah aku dpt cash dosa prank org, tp habis exam semua org said the same thing so yeah ni mesti emo terlebih luls.

Oh yes awal may we celebrated my birthday in kmb but that thing i post in one special post (kalau sempat ah cerita dia sekarang, sembang lebih) 

Haritu masa jawab exam math, cikgu suruh class rep bangun kutip kertas. Cerita dia sekarang, class rep aku ni math dia amik higher level so kena tumpang class lain for math. Pendek cerita takda siapa ah nak kutip kertas. Aku pulak rep for math hadoi dah lah meja exam aku belah belakang pastu nak kutip hantar depan jenuh wo. Tapi se takguna nya aku ni kalau dah keperluan tu kita buat je lah ye dok so aku tolong lab kutipkan

Kelas aku ni yang aku tak faham mesti paling lambat dalam bab bab hantar kertas. Aku dah gelabah ayam dah sbb tinggal kelas aku je yang tak hantar pergi depan, so agak agak dah cukup aku chiow lah jalan ke depan dengan ala ala paling berwawasan sekali. Sekali....... "SYAHEERA TAJUDDIN!!" Aku terkejut lah siapa menjerit nama aku ni, kuat weh kalau sebut syaheera ke takpa lah sbb syaheera dlm kelas aku ada 3 org. Ni dgn nama ayah sekali angkut hadoi mana ceq nak letak muka ni dik

Rupanya aku terlupa nak amik kertas row kelas aku paling belakang hahahhahah malu weh kena patah balik hadoi. Pastu ayat cover line gila "eh kita satu kelas ke" classmate aku yg lain hidung dah kembang kempis tahan gelak oh takpa kau gelakkan aku takpa takpa tunggu

Pastu tadi stay after exam sbb nak consult teacher for questions yang tak berapa boleh nak digest entah magic celah mana dia dapat jawapan gaya mcmni bZzzzZzz pastu bagi lah buku aku yang ada soalan dekat cikgu. Sekali cikgu dengan selamba keluarkan rambut terselit dekat buku hahahaha malu weh aku taktahu lah rambut orang utan mana lah boleh terselit kat celah tu malu gila boleh gila aku, tapi tak lupa ayat coverline "ya Allah afiqah kenapa buku kau mcm ni ish"

Still stressed about the exam but you can do nothing if Allah still wants you to be happy. Dia mcm one second kau stress one second kau sedih pastu another split second kau gelak tak henti. Whatever One year almost  over!!!! (And theres syaiton whisper "sorry babe but you hve another year")

Friday, May 1, 2015

frisbitches

ok promised this would be just a short entry! 3 posts in a row, dah takda kerja ke syadiiiin (Self pressure)


Last week (again, or is it last two week nevermind) busy gila bapak ah. 6 continous test everyday, yang malam tu takda masa pun nak tidur pastu menyesal kenapalah study last minute (but still do the same thing again and again) Dah lah busy pastu tangan ni gatal jugak pi letak nama join sports carnival, game frisbee pulak tu hahahah macam lah power sangat sampai nak berlawan pui training pun mendung sikit dah skip kuikui  

Team up with 2 seniors as well as najihah, and pendek cerita entah macam mana boleh menang hhahahahahahaha tu lawak gila dah lah tie breaker. Dah lah we were the one who late making the game tie. Tapi serious penat gila weh macam mana lah sorang teammate aku ni boleh puasa masa main game, aku macam dah setengah mati dah pastu dia jawab "insyaAllah boleh zaman rasulullah siap berperang masa puasa" ok bye iolls sentap gitu 


yay dapat gold medal!

Tapi sebenarnya banyak kali juga aku terlepas disc (poker face) pastu sorang senior ni cakap "awak boleh lompat tadi amik disc tu" dalam hati aku dah jawab "akak faham tak masalah saya sekarang ni bukan lompat tak lompat, cerita sekarang saya pendek" (cries) tapi rasa berguna sikit lepas aku goalkan satu herher, dulu ingat game ni macam baling pinggan untuk anjing kejar luls 




pendek cerita, syadin dah besar lol what

entah lah anak agaknya bila lah nak update lagi blog ni, exam dah nak dekat dah ni plus esok nak balik kampung tapi sempat lagi melagha ni depan laptop 3 post sekali jalan pastu esok menyesal. syafiq once said that you know ib is worth-taking if you already think more than 10 times to quit this course. 

stay strong dear self


escapism plot twist


The whole class went to one utama last weekend (or is it last two weekend ok nevermind) Actually this time baru second time aku pergi ou. Sebab the first time pergi dengan the whole family, purse ibu terus hilang unconsciously, so yeah lepastu dah tak pergi sana dah. Once bad thing happened, we dont really want the same thing happen again.  

we were all having fun. Dapat pulak stok stok kawan yang melayan je perangai aku ni, aku ternampak kerusi pelik nama dia spin chair (?) kot yang kau goyang pusing macam mana pun takkan jatuh jugak. So aku cakap lah dengan classmate aku jom lah pergi situ pastu dieorang layan je. Tapi mula-mula tak jumpa, sekali zaid call diena bagitahu dia dah jumpa kerusi tu (lol what)


Cerita dia sekarang mula-mula atok (zaid) duduk jauh gila macam malu nak mengaku kiteorang ni classmate dia. Dia sampai duduk dekat bench geleng kepala tengok kiteorang. Mesti dia rasa malu ada kawan species macam ni, tapi masalahnya yang lain semua tak malu. Siapa je orang dekat ou ni yang kenal aku ye dok. Last-last atok tewas, dia pun turun padang sampai kiteorang conquer kerusi tu. Daripada mula-mula kerusi tu jauh-jauh dah terus berkumpul satu tempat sebab nak amik gambar luls.

Orang turun escalator nampak kiteorang mesti wonder budak dari pulau pedalaman mana lah turun ou ni luls sebenarnya ada satu je kerusi available masa kiteorang datang. Pastu ada sorang stranger ni bangun daripada kerusi dia, aku pun terus lah pergi kat kerusi tu nak duduk. Sekali aku tak perasan ada budak kecik perempuan pun ke arah kerusi tu. Dia terus stop berlari and patah balik pergi dekat parents dia. 

I was like "Adikkk, pergi lah takpa takpa akak taknak" tapi dia taknak jugak duduk. Aku ni dah malu setengah mati sebab berebut dengan budak kecik dah taktahu nak sorok muka celah mana, macam aku pulak 9 tahun adoi (giggle) Tapi budak tu taknak jugak duduk, hm aku pun apa lagi cakap dalam hati "hm adik malu-malu kucing sampai esok takda guna, biar akak je lah duduk"


setelah berebut (pure evil) (gelak non stop)


After everything that we should do settle, habis solat maghrib aku terus rasa macam nak makan. Boys go watching avengers, while half of the girls plan to makan-makan night lol what. Pastu ching chong cheng chau discuss semua dah kebulur tahap dewa dewi nak makan dekat seoul garden. Plus disebabkan dekat dining hall kmb, sejak dua menjak ni makanan lauk asyik kena catu je semua decide nak makan buffet.

This buffet set sangaaaaaat berbaloi kalau bawak orang species macam aku and adiena harharhar. Nasib baik lah bawak student card dapat rm10 off, banyak je daging and seafood available. Makan lah sampai puas. Paling senang kalau bawak kawan macam senang excited bila makan macam ni; Adiena dia tak bagi orang masak daging. Daging mesti dia yang masak sebab dia suka grill grill ni, dia kata rasa ala ala buat bbq pui


Ketua gangster @ ketua meja @ ketua grill 


Jangan tertipu, ini baru start engine perut. Habis makan dah tak nampak meja dah, penuh dengan pinggan. Sampai ada pinggan and cawan yang letak dekat meja sebelah lul dehek.Yang senang hati aku lah sebab adiena yang grill, aku yang menyumbat dalam perut. Kiteorang makan consistently non-stop for hours. Aku perati orang sekeliling semua muka customer dah bertukar tapi muka kiteorang je yang taknak move on daripada kedai ni hahah. 



Aku pulak semeja dengan mak (afiqah) adoi serious ah rasa macam tengah makan dengan mak. Dia monitor je siapa kurang makan daging, kang dia letak daging dalam pinggan. Aku sorang je normal dekat meja tu 

Aku kan suka gila icecream, memula amik dengan Nadh pastu makan makan dah habis. Senyap senyap bangun, satu meja pandang and the only thing i could say was "dont judge" and yeah go for another ice cream!!! 2 weeks of continous frisbee training pun aku rasa tak boleh nak bakar semua calories yang dah telan ni adomakkkk



Kem Amal Islami

(greeting ppl)


no one except these two-some forever buta warna who matched hijau with purple.

Tak ingat lah bila last time pergi kem agama macam ni, tapi macam takda beza lah sebab macam sama je duduk kem dengan duduk dekat kmb luls. Cuma perbezaan nya, weekend tu aku takleh balik zzz. Masa ni start aku jarang balik weekend sebab lepas satu mesti ada lagi satu event waiting on the list

Supposed to feel excited for the camp, but then yeah again the problem was the packing part. Malas packing led to malas nak pergi camp pastu rasa blergh. Orang lain siap bawak bag berluggage seret macam nak pi airport okay iolls bawak bag backpack satu je dik. Pastu semua tanya "kau tak bawak baju ke" amboi soalan sinis tu muka aku ni nampak je recycle baju tapi takkan lah 3 hari nak recycle baju sama je sabo je lah 

Mana tak banyak bag, bila aku usha tudung je entah berapa dibawak. Tu belum jubah lah, kasut sukan lain slipper lain, kasut nak pergi ceramah lain memang lengkap ah. Tiba-tiba rasa macam aku kurang bertamadun pulak pergi ceramah pakai jubah dengan sport shoes tapi kisah pulak aku kan redah je lah luls.

Tu tak campur yang bawak homework lagi peh tidur lambat ni ramai-ramai study chem. Aku kertas untuk ceramah pun mintak orang sehelai kuikui. 

 



Memang patut pun species mcm ni bawak pergi kem agama

The main part of the camp; sembelih, jenazah. makan and flying fox. Sembelih diaaaa yang literally sembelih faham tak maksud literally tu, kena pegang guna tangan sendiri, tengok dengan mata kepala sendiri and potong urat sendiri! Cool kaaaaaan but yeah rasa tak sampai hati tu peh menebaaal astagfirullah. Rasa macam taknak makan ayam dah tapi masalahnya malam tu jugak ayam-ayam tu dimakan luls. 

Cerita dia sekarang, budak group aku ni busy memanjang sebab this camp everything settled by the students sampai nak cari orang tukang kapan jenazah pun budak yang cari luls. Pastu yang free mesti species yang "euw ayam" "geli lah nak pegang" hadoi aku pun geli masalahnya habistu kalau nak layan semua punya geli sampai esok lah group aku tak habis sembelih ye dok

aku pun dengan mengundang kematian nya "ah dah lah biar aku pegang ayam tu" there we go! Hashtag bajet berani hashtag malaysia boleh hashtag supereera come to rescue. another 2 seconds after that would be aku bermonolog dalam hati "engko dah kenapa, kau ingat kau berani sangat ke apesal suka sangat cari pasal ni" 


current stage: state of regret

dekat camp ni lah first time pegang ayam hidup weh selalunya tengok dalam variety show korea je dieorang main game lumba tangkap ayam luls whaaaat. Lemah jantung guwe bila sayap ayam ni mengipas ngipas nak escape tapi tangan aku tengah pegang both sayap and kaki eeeeeee dekat kepala otak aku ni ada satu je: nasib baik lah kau ni sedap kalau buat masak merah adoi. 

Tak masuk lagi cerita ayam yang aku pegang ternampak pulak si kawan baik dia kena sembelih depan mata pastu dia cuak mengamuk, terkejut jantung aku. Adoi lupa pulak makruh bagi dia usha gang dia kena sembelih. Apa-apa pun bila nani dah ready, dia panggil ustad sebab nak monitor sembelih haaaa time tu lutut aku dah gigil 


"cepat lah nani potong adoi kau ni punnn!!!" face

Hahahahh that was actually the most OK picture ever sebab gambar lain yang aku pegang ayam was expectedly buruk gila bapak so yeah aku rasa nak apply theory kalau nak tengok perempuan tu cantik kena bagi dia pegang ayam hidup (ok abaikan) SEMBELIH KITEORANG BERJAYA!! URAT PUTUS! HALALAN TOYYIBAN! serious aku cakap masa sembelih tu ayam ni mengamuk lagi pastu habis darah dia memercik penuh dekat seluar aku (crieeees) dah lah aku basuh darah ayam tu tak hilang even dah apply apa apa tips atok nenek tips chem sampai letak colgate pun tang tu jugak darah ayam tak bisa meninggalkan ku (eceh)


puyuh

Mula mula pegang ayam je pastu aku pulak sembelih burung puyuh ehek ehek so cute so comel so delicious (pelahap hardcore) and yeah pun berjaya sembelih halal jugak ehek ehek. Aku rasa sesi sembelih ni paling best, dengan budak laki terlepas ayam pastu ayam dia cabut lari bersimpang siur budak berlari. Pastu ada yang niat nak putuskan urat je tapi force terlebih, kepala pun terputus hahaahahahahah adoi ni lah stok stok kmb 


What's next? Pengurusan jenazah! Sesi ni serious ah ngantuk gila yang tahap infinity walaupun malam semalam tidur kemain punya awal. Sepanjang ceramah tu aku dah macam sayur dah, tapi terus terbangun bila part praktikal. Kena kapankan kawan sendiri ngaaa. Kalau aku lah yang terpilih masuk kain kapan tu, aku rasa mesti aku insaf dah lepas bukak ikatan 

Pastu ada lawan group mana kafankan jenazah paling cantik and kemas hahahah adoi semua pilih piya sebab dia paling kecik so paling senang nak balut. Dah lah kiteorang main tipu sebab amik kain yang dah siap gunting, group lain semua gunting sendiri (pure evil) Lepastu kiteorang menang!! Dapat sepuluh hengget lol


scary gila weh


.... tapi lagi scary kalau jenazah senyum 

Last night ada night walk, ni yang aku paling malas sekali adoi. Ni lah dia bila budak tak berapa nak extreme kena letak dekat hutan. M14E comel semacam bila bawak glow stick lebih escape maze haritu and bagi sorang satu untuk night walk nanti. Takut lah tertinggal pulak dalam celah hutan tu lol. Bulan dia cantik gila bila tengah malam, habis night walk lambat gila esok pagi nak subuh liat nak mati


featuring iman

Next morning ada flying fox and closing ceremony but yeah flying fox dia tak mencabar mana pun, aku lagi risau nak naik atas tangga daripada nak turun flying fox lol (forever gayat problem) Eceh tak mencabar pun mula-mula cari gang nak turun flying fox serentak tapi pakcik tu tak bagi unless awak underweight (whaaaaat) Anyway this camp was more like bonding time for the class and those who participate rather than a pressure camp. Bagi lah satu weekend nak release tension, jauh sikit daripada kmb yang pagi petang siang malam nak hadap buku muak gila ok







Monday, April 13, 2015

Aku dengan roommate aku ni species yang suka psycho each other, saja je no hard feeling. Bila sekor baring baring tengah melagha tu bunyi lah lagi sekor perli "Alhamdulillaaaaah 45 points tu memang senang pun nak dpt, jatuh dari langit agaknyaa ye dok" / "Takpalah semua IA tu memang dia siap dgn sendirinya" / "Bangun lah, nanti dekat kubur kita tidur puas puas ehhhh" (taknak kalah)

Pagi tadi dia mengantuk gila pastu dia menjerit "KENAPA KITA KENA BELAJAR"


"Sebab nak beli pampers anak biar branded, nak renovate dapur rumah biar luas" Terus dia bangun luls 

Tuesday, March 24, 2015

Finger crossed



Peace to my dear self for the upcoming-expected-exhausting-week 


aja aja fighting xo

Tuesday, March 17, 2015

Action week


Assalamualaikum zass tung tang tung tang tumpang lalu

Aku tahu kang esok pagi aku konfem menyesal buat benda alah ni. Kang mesti "tu lah kau patut semalam buat ini, time ada 24 jam je sehari bukan boleh beranak jadi 30 jam" (forever psycho my own self) (self tortured) (syadin survived) (malaysia boleh)

Last week before mid sem break best gila bapak sebab takda class. Bukan senang sekolej (sekolah campur kolej) aku ni nak cancel class. Tiba tiba rasa aman gitu takda presentation takda quiz sebab ada action week. Kolej lain dah pernah buat action week, aku perati je daripada instagram apa jadah lah action week ni. 

Dia macam 3 hari ni tak belajar tapi berjimba herher. First day math festival, second day science subject day and last day english's action week. Aku ingat benda ni macam buat lek je tapi last last sampai malam tu buat meeting last minute sebab tak prepare apa-apa. Cerita besar rupanya benda alah ni. 


laying on the library floor because i can


Maths festival class aku assigned kena buat poem. NASIB BAIK POEM DIK, NASIB BAIKKKK RASA NAK BUAT KENDURI PULUT KUNING. Ada kelas lain kena buat choral speaking, menangis akak tengok dik. Rasa macam nak gelak terguling pun ado, aku duduk paling depan aku perati je budak mana tak hafal script choral speaking dieorang. Kelako nak mati, cover lah sikit kalau ye pun ni mulut miming tak sync langsung pui

Nasib baik jugak sebab yang kena baca poem nya sekor  je, kalau choral speaking satu kelas kena terpacak atas pentas dik mana nak letak muka. Dan lagi goyang kaki lah bila yang baca poem tu bukan aku hahahahah (motto hidup guwe: asalkan bukan aku), tapi aku ni takda lah tak berhati perut. Sejak kena jadi class rep math bidan terjun ni, aku tolong lah sikit tunjuk muka settle kan props poet luls.


How can I know so many hundreds of digits of pi and not the 7 digits of your phone number? (ew)


Malam tu aku stay up lah mencari pickup line- pickupline based on math pastu tulis atas kertas and lilitkan dekat batang bunga, sebab nak suruh yang baca poem tu bagi dekat judges. Ni bukan rasuah, ni namanya "perkara boleh bincang" wakaka. Jangan main main uolls, M14E menang 3rd place tau, ok lah tu sebab dah expect pun siapa 1st place luls

The next day would be science subject day. Nasib baik lah nama aku kena tetiba jadi facilitator yang kena tolong cikgu buat explorace. Kesian aku tengok budak yang kena masuk explorace. Soalan entah apa-apa. Bayangkan tengah dah lama tak belajar chemistry topic sem 1 sekali keluar soalan masa explorace herher kasihan deh lo. Aku tolong mark jawapan je tu pun dah ada mark scheme wakaka luls.



M14E really really break a leg, muka je macam ting tong trang tang tang tapi quiz sapu explorace pun sapu 1st place!!! 1st place kot dua-dua game, tembak macam mana pun kena tapi pelik jugak aku, masa explorace sampai station aku salah banyak je hahahah. Lepastu macam happy gila tak sabar nak bukak envelope hadiah, ingatkan duit lah math department bagi. Kalau duit boleh masuk tabung CAS masjid medan ye dok, sekali...... kupon koop RM55 each game hahahahahah so kiteorang ada RM110 worth coupon hahaha adoi magnum sakan ah apa lagi

And I thought it would be the end taaaaapi, cikgu suruh pergi main hall and told us there would be art competition. Aku assume "Oh arts hm mesti untuk budak budak arts ni" SEKALI RUPANYA kena buat impromptu performance about science. Yaaaaaaa t0han, dah lah dapat menyanyi pulak tu. Suara aku bukannya sedap pun luls. Kan bagus kalau dapat poem boleh aku validkan motto hidup aku sekali lagi (herher)


sebelum dimalukan

And there we go, the most embarassing performance that i would like to forget. Counting stars version of biology's organelles. Aku dah sedaya upaya menyorok kan diri aku, walaupun takda siapa nak tengok aku pun, aku sorok jugak sebab dia punya malu tu peh macam orang bodoh ah atas stage har har taknak aku ingat lagi. Masa classmate aku menyanyi, aku boleh lagi berbual dengan Aisyah "weh apa kita buat ni" "malu do" "nyanyi lah gila" "kau pun tak nyanyi" . Papehal pun, cikgu belanja kfc untuk semua orang. Sorang dapat 2 ketul, boleh lah tu hilang perasaan malu aku sebab lapar dia tak terkata. 


Women in black (acah acah)


And the last day would be english day. DAH LAH KELAS AKU KENA BUAT RAP adomak kau bayangkan lah kelas medic nak rap apa do, lain lah engineering ke arts ke architecture ke. Ye ah orang pun kata dakdak medic dak scanner buku, dak takda life gitu ye dok (stare) (endless stare) (scanner buku ye hm scanner buku takkan update blog kot) 

Unexpectedly, budak kelas aku ni bila mode lantak memang semua benda dia nak lantak tapi bila mode dia nak buat betul betul sampai practise pukul 12 malam tahu tak. Actually dieorang nak buat betul betul sebab nak tebus malu atas stage untuk impromptu performance semalam yang hambar tak terkata tu luls. Yang sedih nya tu semua kena masuk rap tu, and marks allocation for dance banyak nak mati -_-" 


Last practise

Taktahu lah judges ni nak dengar rap ke nak tengok aku joget inang makyung canggung takpun zapin agaknya. Lepastu last-last 1 rap, 1 nyanyi yang lain.... menari (tahan gelak) SUMPAH LAWAK GILA WEH nasib baik lah all the girls wore the lab coat and the mask yang jerebu tu so aku assume no one detect yang mana aku (and also no one want to see me too ye dok) 

And yes aku malukan diri lagi, another performance yang aku taknak ingat and jangan buat aku ingat pls ya tuhan. BUT we really really really enjoy the performance hahahha aku serious gelak gila bapak, kau bayangkan aku kan depan judges tu boleh tergelak macam mak nenek tengok budak laki menari. Luqman dah macam orang high isap ganja, zaid suddenly did the b-boy thing, umar and jazlan punya indian dance luls sumpah aku semput gelak, nasib lah aku pakai mask


forever my annoying betik

And believe it or not........... we got 2nd place hahahahahahh nasib weh tak dapat 1st place sebab kalau menang kena buat lagi sekali haha tak sanggup aku padahal hadiah macam sama je dengan 1st place. Consider that we got top ranking in every 3 days of action week, M14E did really good job in sapu everything (mom's proud smile)


ni lah dia dakdak scanner tu, celah mana scanner pun taktahu lah aku


and then we end our action week with dominos party, cikgu macam tahu je we want food herher macam best kan bunyi dia punya berjimba tapi dia macam tak best jugak tau bila cikgu ingatkan suruh ready maths competition pastu after mid sem break terus ada test(s) and ask to start our EE early and dont procrastinate. Are you sure it is mid sem "break", tang mana break pun aku tak tahu lah hm