Saturday, September 20, 2014

Introvert

The person who can stay up all night takpun paling busukk pun pukul 3 pagi, already lost her ability :( Sad to say, sampai aku terfikir dah tua ke aku ni zzz. Paling mintak kaki bila pukul 11 malam muka dah macam hantu kak limah dah ya Allaaaah. Nak kata penat sangat sangat tak jugak, dah tua lah ni hm (said by 18 years old girl omg what is life)

Cuti seminggu bro cuti mid sem break even takda pun mid sem exam nya kikiki tapi satu hapak satu habuk pun tak jalan bro. Tapi next Tuesday ada test bio, sabtu baru aku bukak buku. Alfatihah kepada diri sendiri /bertafakur/ . Itu pun esok ayah nak hantar balik kmb awal pagi, jet jet macam aku ni datang dari Kelantan ke Sabah Sarawak je. Bangi je punnn jauh sangat agaknya bangi ni patut naik flight landing dekat depan ampaian baju block F

 
 
Aku dah mintak share gambar taknak bagi, yang buruk aku letak
 
KMB ada cas week yang banyak lah kot activity tapi aku masih berada di takuk yang lama; bilik ku syurga aku /hairflip/ Aktiviti aku yang paling aktif; tolong wish goodluck dekat jiran bilik sebelah sebab dia masuk running man dengan roommate yang masuk the maze. Tanpa goodluck aku, mungkin diaorang tak dapat lepas halangan yang pertama wakaka.
 
And English club buat Goblet of Fiyaaaah (fire in a more "stylish" way) competition ala ala harry potter. And one of the competition was debate and kenapa aku sebut sebab class aku menang competition ni je hahahaha. Walaupun as expected aku tak menyumbang apa-apa, tapi tahu tak aku ponteng green talk semata-mata nak support final. Aku yang datang, aku yang terharu luls. Almost semua budak class datang support, lepas dah isi attendance terus keluar hall senyap senyap. Aku salah sorang yang tak pergi langsung, hanya whatsapp IC number hihi jangan kutuk aku buat kerja jahat, iolls support class k
 
 
Yang penting nya sekarang, semalam aku tengok The Maze Runner
 
 
Nampak tak dieorang semua tunjuk siapa? Aku lah tu
 
Novel movie ni aku tak baca pun, buku bio pun menggigil nak baca inikan novel English ye dok. Dah lah takda popcorn idk why takda tapi memang takda jual, pastu ada hamba Allah ni boleh pulak duduk sebelah uda pastu masuk lambat, pastu suruh explain apa dah jadi hahahah adomak nak je aku pause movie tu, and play balik after uda habis explain. Tu takpa lagi sebab aku baik hati sikit, tapi dia angkat phone call pulak pastu cakap kuat kuat (facepalm)
 
The movie was superbly great, tapi tak tahu lah kalau novel version is better sebab aku kan tak baca novel. Tapi ni way better than the fault in our star (meh). A little bit better daripada divergent, tapi divergent pun ok. The actors (and one actress) pun best gila dah lah hot pastu reti berlakon luls ada sorang ni nama dia Minho hahaha aku syak director maze runner ni tengok drama korea banyak sangat ni hm. And I'm willing to watch it again, sebab last time dah tahu jalan cerita so the next time nak tilik muka actors sekor sekor. I can't wait to go back to kmb and tell spoiler to those who still not watching this movie kahkahkah
 
 
Tak puas lagi tengok aku ke newt luls kbye
 
 
 
 
 
 
Tahukah anda cikgu econs takda sampai hari khamis? Indah nya dunia
 
 


Monday, September 1, 2014

Facts

So dekat IG sekarang kalau scroll aku macam dah baca biodata orang since most ppl do the 20 facts about me there. And una, AT, antasha and fana tagged me tapi macam 20 facts in an ig post macam kesian lah, aku lagi penuhkan timeline ig engkorang so aku buat sini je k


1. Takut gila bapak dengan kucing. Tolong lah doakan suami aku bukan kucing-friendly yang nak bela sampai 10 keturunan or else aku akan spend my whole life standing on the dining table

2. Youngest in the family so faham faham je lah dengan kemanjaan aku, tapi kalau tak rapat dengan aku tu takyah risau sebab if tak rapat then i wont show (thank god)

3. Orang kata suara aku kelakar (the harsh part when my classmate call me doraemon thank god aku ni heartless tahap dewa) -_- It just no matter what I do to change my voice, dia keluar seghupaaa tu jugak so pls accept me the way I am thank you luls

4. Syadin dan lawak hambar berpisah tiada

5. Kalau baru kenal aku satu minit pastu panggil aku 'Eera' tolong lah fikir dua kali. (unless you are my schoolmate ke classmate sekolah menengah rendah ke then its ok)

6. Overly-attached, tapi takda lah over sangat tapi attached lah jugak

7. Orang selalu kata muka garang hek eleh tolong lah faham aku ni pemalas yang teramat sangat sampai nak senyum pun malas. Not in the million years garang ok penyayang baru betul kiki

8. Sadly, I'm so into selfies. Because I have bad memory, at least there are pictures.

9. Aku suka lah kumpul benda kecik kecik sebagai kenangan ni ha siap buat kotak muzium bagai. Aku simpan every coolblog cups yang aku beli dekat Seseri untuk kenangan, when ppl be like "Kau dah kenapa simpan sampah ni" Hello thats not sampah ok thats memories uolls


10. Everytime ambik gambar, aku akan bukak spec. Sebab kalau pakai spec muka macam stok nenek nenek. Guna spec just masa belajar je (Tapi aku dah move on sikit dekat kmb almost pakai everytime sbb mata aku sumpah makin teruk and aku takda nafsu nak well-behave in terms of appearance sebab takda sapa pun nak tengok aku  ye dok)

11. Tak reti pakai contact lens. Sebab aku ada amazing reflex skill especially tang mata. Dah pernah pakai masa dinner form 5 tapi amik masa like 2 hours nak masukkan SATU lens, god get a life.

12. Taktahu lah sampai bila aku nak tulis blog ni, tengok lah apa jadi nanti

13. Pagi tadi first time drive kereta selepas berbulan bulan lama (my last time was during jpj test omgadaz) and dengan bijaksananya dah habis setengah jalan dah ni dah jauh habis, baru perasan guwe tak angkat handbrake uolls ayah aku marah uolls

14. Ada sebab kot Allah bagi suara aku macam ni, kalau tak mesti aku terfikir nak jadi penyanyi (masyaAllah sister)

15. Wuish taraf ke-buta-an IT aku ni memang level sifu mahaguru yang bertapa atas gunung sampai bertahun tahun!

16. Orang selalu ingat aku ni kembar or sebaya dengan akak aku, mungkin sebab dua dua sama pendek.

17. 2 years in all girls school and do not expect me to click with guys in 2 minutes as I need at least 200 days or maybe 200 years

18. Aku tak faham apesal orang panggil aku joyah, faham tak aku macam senyap gila kot celah mana tah lah tang aku joyah.

19. Tak suka minum air. I can survive a day with 1 mineral bottle (smirk) Pernah sekali pergi hospital doctor suruh baring atas satu katil tup tup dia pergi drip air masuk badan sebab dehydrated luls and D.O once said in a show "Drink a lot of water", tak ke sweet omagadz dia risaukan aku (pancung diri)

20. I prefer my own playlist over radio channel. Earphones over speaker. Sebab tu aku macam pekak sikit


*yawn*

Monday, August 25, 2014

Hearts for two

Gaya macam bajet bajet busy je sampai tak update blog luls padahal cukup je tidur makan aku. Buat masa ni tak pernah lah tidur kurang, in fact sampai terlajak tu ada lah. Set alarm bangun pukul 8 (kononnya anak contoh mithali) padahal lagu alarm tu mcm masuk mimpi aku jadi soundtrack je. Bangun tidur eh dah pukul 9 lebih terus gelabah

Last two weeks, aku plan nak keluar weekend.  Untung gila akak aku cuti sem masa raya, duk beraya tak habis habis, duk ikut ibu ayah keluar beraya pastu duit raya dia lagi banyak drpd aku (stress) Sedih ah orang sibuk beraya openhouse, aku duk lah menyelak buku ref tebal gedabak gedabak nak jawab test. Tapi aku sanggup burn kan satu hari lantak kau lah, jangan menyengih je masa jawab test sudah. 


Yang wowwww nyaaaa, aku naik ktm kot. Sorang kot. Dari Bangi kot sampai mid sengsorang sebatang kara krik krik pandang bawah memanjang. Pergh gila tak jakun, ibu bagi kot aku pergi sorang. Kalau tak, selama ni haram takda nya nak bagi aku naik sorang, sayang anak katako. Mesti ibu rasa macam aku dah cukup tua bangka besar panjang utk merayap sengsorang.

Dah sampai mid aku terus spam whatsapp dakdak pasum “Woi kat mana” “Baik kau reply sekarang jugak” “Aku dah sampai, jangan kata kau baru nak mandi” “Perangai janji melayu jangan cari pasal” Saja je kalau tak spam ni hm entah esoknya lah baru dieorang sampai agaknya. Pastu teman cik kak Fatonah breakfast kfc (class kau, tak main dah nasi lemak) sekali beli makanan untuk adik-adik dorm. Nak melawat Seseri katako, rindu. Dulu menangis nak balik rumah, sekarang menyibuk nak datang sekolah


Dah mcm sardin dalam kereta

Pastu dah meet up kat mid, nak turun selayang pulak. Pergi openhse Meera Tasha awuuu. Baru lah aku tahu station batu caves ni station paling hujung /palmface/ Nasib lah aku dah lama tak jumpa dieorang so potpet potpet lah aku sedar je dah sampai batu caves. Not sure either suara aku kuat or pakcik makcik tu yang busybody, usha cam nak makan. Mungkin muka aku stok-stok penambah selera.



Pose jetjet alim sebab tuan rumah masuk UIA, alhamdulillah

Best nyaaaaaa jumpa balik yang sekepala dengan aku. Yang takyah mintak, dah keluarkan phone nak selfie. Tahu perangai aku ni sakai dah tahu rabun tapi taknak pakai spec sebab nak amik gambar banyak banyak. Tak sampai rumah lagi dah ada group whatsapp nak share gambar luls pastu letak gambar icon letak muka aku yang kena crop pastu zoom habis, tak guna abadi budak budak ni. 

Si yana dah lah baru lepas operate lepastu ikut jugak berjalan ya Allah takut aku kang terburai perut dia tepi station ktm ni macam mana. Takda sapa yang dulu masuk pbsm nak rawat dia ni, iyolah aku kan puteri islam (hairflips) Pastu makan pun macam takda pantang je hm suka hati kau lah, perut pun nak beraya ye dok


Gambar misteri; apa jadah dekat dahi aku tu -_-"

Lepas habis makan-makan, potpet pot pet, lepas rindu, nak balik and dapat duit raya ehek ehek dah lah semua yang datang ni makan mcm piranha (lagi lagi aku, tambah kot pulut kuning omg nak lagi) mesti mak dia sedih makanan banyak habis hahaha jk lepastu pergi ktm balik nak pergi seseri


I miss.

Rasa macam comeback to where I belong, jalan kaki dari Putra ke seseri rasa macam tengah pakai baju batik pastu jalan ramai-ramai after balik outing. Dah lah bawak makanan. Akak dorm penyayang ok, melawat bawak kfc. Ikutkan hati nak je aku bawak maggi goreng, alang-alang trial dah nak habis and maggie haram bawak. 

Aku dah suruh dieorang ni jahat sikit langgar peraturan step by step, tapi sebab maybe ada form4 yang jadi  pengawas disiplin kot harhar kesian nya. Teringat dulu bersungguh-sungguh aku tak bagi junior dorm aku jadi biro disiplin. Macam mana aku nak bawak phone kalau ada penghalang ye dok (evil) Maka sebagai balasan upah dieorang dah tutup mulut sepanjang tahun, aku bayar balik dengan belanja makan. The concept of give and take tu diaaa.


BrassiFour

Sooooo feel at home omagadz, the moment I step in and terus looking for the plug "Jap jap nak plug cepat nak charge phone" and masa ni dieorang still have 2 trial paper left aww sorry lah mengacau nak study (study keeee /smirk/) Dulu amik gambar dekat dorm mesti pakai either baju tidur or baju sekolah or baju prep, sekarang pakai baju jalan wakakaka besar dah aku luls. 


Hm ni lah dia badi badi tudung hitam, aku rasa macam nak belikan je sorang satu tudung bawal ada kaler selain hitam. Ni aku masuk dorm macam nak amik gambar orang berkabung mati je. Takpalah nanti habis spm tu habislah zaman kegelapan tudung korang tu luls ni problem kemalasan tahap dewa, gosok tudung hitam je macam aku taktahu 





Pastu aku dah biasa dah dengan janji melayu tulen dieorang ni, kata pukul 5 petang nak keluar tapiii pukul 6 pun tak habis lagi. Sampai announcement menghalau visitor pun aku dah dengar -_-" Aku dah lah nak kena balik ktm sengsorang (sedih) apa-apa pun Indians yang duduk sebelah aku dalam ktm sangat lah friendly luls sampai aku terfikir nak pinjam phone dia nak call ibu sebab battery habis. Memang tak malu betul, nasib lah dia perempuan. Kalau lelaki mesti dia ingat tu aku punya pickup line (oh pls)



"Friends are - whatever it takes, they will make a room out of their busy life, for you"


Sunday, August 10, 2014

Sadly, how I spent my second week of raya

So ni first time tak balik weekend, aku duk merungut dekat ibu nak balik nak balik pastu bila ibu call cakap nak amik terus "takpalah banyak kerja" aku pun tak faham sebenarnya, NAK BALIK KE TIDAK -_-" So to celebrate our first night weekend (kononnya) aku dengan najihah tengok movie the whole night weh right after habis solat maghrib teruuuuus sampai habis. Memang homework presentation yang bertimbun tu aku tutup mata je lah satu malam buat buat tak nampak

Malam tu tengok divergent hahahahaa omg Im so into Four /heart-shaped eyes/ Semua orang aku jumpa malam tu, aku duk cerita pasal Four. Aku siap suruh panggil aku Five sebab birthday aku, and number 1 until 4 are already taken (tangan di bahu mata ke atas) Dia mcm delusional gila bapak. 

Patutnya weekend aku mesti bangun lambat but then esoknya ada Field Trip G4 Project, haaa benda alah ni lah yang menyebabkan aku tak balik rumah! Nasib lah satu batch memang kena pergi. And group aku pergi Taman Botani Shah Alam. Bangun pagi buta sebab (kononnya) 7.15 pagi dah kumpul dekat bas tapi tahulah semua semua dasar janji melayu, janji pure jawa engkorang memang kumpulan aku lah yang terpacak atas bas. 



This is adieeeena

G4 project kena buat science experiment so sebab dah taktahu nak buat experiment apa, kiteorang gali tanah and cari cacing hahahahah what on earth do tak pernah pernah aku menggali tanah semata-mata cacing. Rasa masa menggali tu macam sayu je "Orang weekend ni beraya, aku duk sibuk gali tanah cari cacing apa ke hal nya" tu belum aku pasang music lagu takbir raya hahahah ok

Aku baru tahu dekat Taman Botani Shah Alam ni sama tempat dengan haritu aku pergi skytrex so every single place macam nak throwback je, even naik shuttle bas pun teringat nina letak tangan luar tingkap alahai feeling drama. Setiap orang yang tanya aku pasal buat experiment apa, and aku explain pasal cacing reaction orang mesti "Kalau tak jumpa cacing?" EVEN THE TEACHERS HAHAHA So we actually bought our own cacing dekat kedai ikan (just in case tak jumpa) (jahat gila kan) (otak scientist penghancur negara)


Pendek kan aku kbai

 

Tapi masa first time cari tanah and try gali, sekali groupmate aku menjerit jerit macam nak terkeluar anak tekak dieorang. Aku yang joyah ni terus "KENAP KENAPA" "CACINGGGGG!!!!!" Hahhaha betul betul ada cacing do bukan setakat jumpa cacing, katak pun jumpa! Siput pun jumpa adomak. Nak tercabut jantung aku kalau gali gali jumpa cacing yang gedabak. Sekarang baru aku menghargai betapa penting nya cacing dalam kehidupan aku luls. 


Estrella(s)

And patutnya ibu datang petang ni dengan makanan tapi tak jadi datang sebab orang beraya dekat rumah, and Najihah tengah siap siap nak jumpa parents dia and I'm all alone pergilah tinggalkan ku perlahan lahan ku trimmaaa nak balik rumah nak tengok k-drama taknak belajar nak makan kuih raya T-T


Apa apa pun aku tak pergi lagi open house 





tak makan satay lagi tak makan lemang lagi

Saturday, July 26, 2014


Selamat Hari Raya :)

Sunday, July 20, 2014

Monologue

Aku kena balik kolej awal harini huwa bapak sedih nya selama ni dah nak isyak baru balik harini kena balik after asar. Which means a few hours to go. Which means tak sempat nak tengok weeekend korea tv show hm k sampai hati. Everything goes well. Tak pernah lagi aku terlepas bangun sahur hahahaha tapi ibu dah give up nak call aku kejut sahur. Tapi first time kat sini aku tak sahur makan nasi, aku ingatkan esoknya puasa mesti rasa macam nak mati kalau tak sahur nasi. Ok je esoknya, tak mati pun /pokerface/

Haritu masa minggu mula-mula masuk, aku macam ada kecelaruan idea sikit. Masa aku tengah mandi, sekali ada orang ketuk pintu kuat gila, pastu tanya "Nak lepas?" aku macam tak faham apa lah si ketuk ketuk ni menjerit. Aku tanya balik nak apa? "NAK LEPAS!!" Aku still tak faham apa dia ni nak cakap, aku ingat dia ada tertinggal salonPAS dalam shower ni. So aku end up mencari lah salonpas yang tampal sakit otot tu dalam satu shower dari ke pintu ke lantai ke batang paip mana lah salonpas yang dia tinggal ni (terlalu bangang)......

Pastu aku bengang lah, aku nak mandi tapi tak jumpa pun salonpas dia ni! So aku jerit balik "Eh jap tadi nak apa?!?! Salonpas?" lepastu ada lah kawan si ketuk ni cakap "Tak lah weh dia nak after kau mandi. Lepas kan dalam bahasa inggeris after!" Aku dah macam "OHHH NAK AFTER KE HAHAHAHA AKU PUNYA MENCARI SALONPAS PATUT TAK JUMPA!" Loser kan aku luls dia macam lain asrama lain budaya bahasa, kenapa lah aku tak terfikir 'lepas' tu  maksudnya 'after'


Lepastu ada audition music club, lepastu maryam nak try masuk as vocal. Ye lah minah sekor tu kan dulu wakil nasyid seseri. Tak macam aku level menyanyi dalam toilet shower je luls. Pastu bila aku pass by notice board ada list name yang nak masuk audition music club. Sekali aku ternampak "NUR SYAHEERA TAJUDDIN - VOKAL" Mak datukkkkk, aku punya terkejut beruk tuu, beruk pun sopan lagi daripada aku! Apa jadah nya nama aku dekat vokal, suara macam itik pulang petang nak bersalin anak sulung hahahah baru dengar suara sendiri dekat voice note whatsapp dah meroyan kahkah aku terus text maryam. 

Rupa-rupanya miscommunication, nak letak nama maryam pergi letak nama aku. Bapak jauh maryam dengan syaheera lol kalau suara macam aku ni lah pergi audition hahahah menangis semua orang suruh stop lepastu mintak nak sign autograph (ok aku patut stop)


Masa sehari tu aku sahur, lepastu ada suara perempuan menjerit. Bapak sentap ah aku, rasanya bulan ramadhan macam takda syaitoooon nirrajim ni semua. Sapa pulak yang kena rasuk ni. Rupa-rupanya aku check twitter, germany score goal -_______-" Siapa lah yang bersemangat waja sangat tu tengok sambil sahur. Lepastu aku pergi toilet nak basuh tupperware, sekali...

ada kucing ikut aku T________T Aku punya gelabah tu aku memang menjerit gila ah, pastu berlari masuk dalam shower dengan lagi sorang classmate aku yang terserempak dalam toilet (nama shahirah jugak luls semua nama shahirah mmg takut kucing kot) and kiteorang berdua stuck dalam shower... sebab kucing zz. Kiteorang tunggu je dalam shower sampai ada orang tolong keluarkan kucing tu. Aku syak mesti orang igt germany goal lagi satu lepas dengar kiteorang jerit /giggles/

Last week ada cuti nuzul quran, ya Allah nasib baik lah selangor amik cuti nuzul. Tapi ibu tak bagi balik rumah malam tuuu, dah bosan kot tengok muka aku melanguk dekat rumah kot. Sebab ramai classmate tak balik, classmate pakat ramai-ramai nak iftar jemaah dekat Alamanda. Ye lah dah ddk celah kelapa sawit, yang paling dekat pun Alamanda je. Alamanda punnn bukannya ada apa pun zz, tapi memang extreme bila dieorang sewa van pergh rm200 tapi sebab nak murah, dieorang sumbat sampai mcm sardin van tu. Bayangkan almost 20 person in a van yg patutnya occupied 15++


Lepastu pusing alamanda, cari tempat makan semua full house! Yang aku tak faham tu, budak laki relaks je boleh sambung main bowling macam takda apa terjadi. Redhaaa je, last last takda tempat nak makan dieorang buka dekat surau hahaha. Nak solat maghrib dekat surau tu pun, mak aihhh beratur dia macam ada artis buat concert dalam surau tu. Ramai gilaaaaa. Lepastu pakcik van datang lambat pulak, patutnya kena balik kmb by 10 tapi pukul 10 kiteorang bertapa lagi depan luar alamanda. 

Dah lah van besar pastu putih mcm van jenazah hahahaha. Epic fail bila dari jauh dah nampak van besar warna putih, semua macam happy gila "Yay boleh sampai kmb before 10!!" satu class ni bangun berlari nak masuk van. Sekali..... tengok dekat pintu ada tulis "Security blahblah" epic fail gilaaaa!



Happy iftar! 5 more days for raya holidays xo


Saturday, July 5, 2014

Kolej Mara Banting; first week

Hell-ooooooo? Dah almost 2 minggu dekat kmb, dah macam macam benda aku buat (which was mostly bodoh and memalukan you know me sehari tak buat benda yang malu macam tak sah lol) KMB was... ok kot. Bagi aku lah utk these past 2 weeks lol baru 2 minggu another 2 bloody yeaaaars to go lol. 


To summarize 2 weeks activity in a post mcm over je tapi lantak lah, tak panjang kot (ye ye oo je aku) masa register on 24th June kot lol baru 2 minggu aku dah lupa bila aku register, aku datang awal gila. Takda lah awal sangat sangat sampai dpt first bilik in the first wing of the block tapi still consider awal sebab #1- aku dapat bilik ke-11 org check in #2- aku dapat block f which is block paaaaaaaaling jauh (datang makin awal makin jauh ok) #3- i got the last place in economics class (ni lah major reason pahal aku datang awal sbb i really need econs not bussiness not ITgs)

Ok kat sini takda dorm mcm seseri, tapi ada adik tiri dewan makan tapi kan sini panggil dewan selera (?) Dia ada bilik, 2 person per room. Kalau cakap 2 orang per room mesti macam "Best nyaaa dua orang je" omg pls lah bilik dia kecik gila and memang muat 2 orang je pun haha. Single bed, with a locker size seseri jugak cuma pendek sikit but ok (aku just boleh compare with seseri je lol) and satu meja kecil. Kecik bagi aku yang selalunya memerlukan meja saiz meja cikgu utk belajar lol 

Teka lah bro sapa roommate aku? (giggles)


Budak ni hahahahaha omg reunion back after 2tahun terpisah, cerita pasal najihah mesti penuh dekat blog aku lepas ni lol bersedialah semua rakyat jelata btho !!! Kiteorang memang pakat datang sekali sebab nak bilik sama. Dia ni ha memang ratu sembang sedunia, dia kata nak bertolak 6.30 tapi 6.45 aku text dekat rumah lagi ya rabbi. Seserian 4 orang masuk sini (akan tambah another one second intake yay) and kenalan btho belambak jugak tapi most of them yang tak pure btho hahah tapi aku consider myself as pure btho /hairflips/ so 3 pure btho in kmb lol 


Majulah block F untuk syaheera tajuddin semoga aku gigih menapak (kiteorang nampak ada sorang laki ni dia pakai skateboard tau lol aku wonder ah jauh sangat ke block laki ni dekat je aku tgk dah pakai skateboard, belum lagi masuk block F. so aku consider to buy a roller blade hahahahhaha tapi macam sakai je so cadangan dibatalkan) And we have dobi service muchhh muchhh better than seseri lol 2 times a week. Kau bayangkan lah aku ni seret bakul baju dari block F ke dobi ya Allah sampai dobi je dah macam sayur kangkung basi lol. Aku and najihah nak cari trolley tp taktau nak beli dekat mana, tp mcm makcik nak pergi pasar pun ada /rofl/

Orientation haritu almost 1 minggu. Tapi seriously tak macam orientasi sangat bagi aku, jadual tak pack langsung. Bila ada gap rehat, aku dengan najihah siap balik bilik sebab nak sambung tidur. Petang je aku dah macam bujang balik rumah... dan tidur. Orang lain punya orientasi aku perati dah macam kem kepimpinan. And dapat masuk Group 14 sama dengan Maryam, sebab tu lah aku banyak gamba dengan Yam! Group 14 was great for me, aku rasa we are the only group yang able to change a solar system to iluminati. 



kalau rindu


Kau nak tahu tak, betapa tak guna dan sakai nya aku dengan Najihah ni. Okay #1 story. Start orientation kena kumpul dekat tepi surau 7.20 pagi. Tapi aku dengan najihah pergi tidur lepas subuh. Sekali aku terbangun bila najihah jerit "Sheeraaaa! 7.15 dahhh!! BANGUNNNNNN" pergh aku memang ah da mcm bangun drpd spring, memang melompat habis. Aku keluar bilik, satu block kosong! Aku taktahu lah tidur mati tahap koma ke kita berdua ni zzzz. Nasib kiteorang dah mandi lepas subuh (mandi ok jgn igt tak mandi) so memang lintang pukang gosok gigi. Pakai tudung semua memang superb express doh, lepastu pecut pergi surau! Memang catat rekod aku siap 5 minit je pergh tak pernah di buat selama 18 tahun aku hidup /hairflips/

#2 hari yang sama benda ni terjadi. Aku taktahu kenapa tapi that day memang messed up gila bapak ah bagi aku hahahaha. Cikgu tengah bagi ceramah pasal TOK. Lepastu najihah ngantuk so dia suruh aku urut tangan dia. Come on, standard lah kan bila urut time ngantuk so aku layan je lah. Entah macam mana, aku terurut kuat ke apa so aku dengan Najihah tersenyum and gelak takda suara. Sekali..... cikgu atas stage cakap "HAH AWAK YANG TUDUNG HITAM TU! Naik stage sekarang!" Masa tu aku pun dengan bangang nya tanya najihah "Sapa tudung hitam?" (sebab ramai gila pakai tudung hitam) Sekali......

Najihah jawab "Kita lah gila!" OMG AKU MACAM KITA KE?! SUMPAH KE KITA?! /gelabah/ so sebab dia sebut tudung hitam je aku macam "kesian nya najihah......" sebab aku pakai tudung biru hahahahaha aku baru nak lega, cikgu tu sambung ayat dia "HAH DENGAN KAWAN SEBELAH DIA SEKALI!" aku dah macam oh shit..... Lepastu dia suruh explain what is TOK omg celah dunia mana lah aku faham apa jadah nya Theory of Knowledge tuu can you feel me? Pastu aku tolak mic kat najihah, najihah tolak kat aku, aku tolak balik... last last aku yg cakap dulu and aku merepek apa jadah lah aku lupa lol to those yang still taktahu minah 2 ekor mana yang kena naik stage haritu, aku lah tu one of them hehe masa gap rehat, aku dengan najihah balik bilik tukar tudung lol diaorg tak igt muka, diaorg igt tudung!


Tidur je kerja


Orang lain pulak tidur.


Mcm ni lah aku set alarm aku but then still tak bangun zz

Entah macam mana pulak, floor aku takda elektrik. Ya rabbiiii ya karim aku dah mcm sumpah seranah anak datuk anak datin mana lah yang bawak fridge masuk dalam bilik sampai floor aku ni black out! Lama pulak tu dia punya black out sampai 3 hari kot aku hidup dalam kegelapan dan kepanasan. Malam kiteorang tumpang tidur bilik Yam and Minah aww dieorang comel je first night aku dgn najihah memang pergi bilik diaorang bawak carpet (jet jet nak simpati tidur atas lantai) tapi masuk bilik diaorg dah rapatkan 2 single bed, nak tidur sesama awwuuuu. Tapi memang kiteorang tidur static ah pandang ceiling sebab dah takda space nak gerak /giggles/

Yang power nya alarm sahur kiteorang bunyi serentak. Si Maryam punya alarm paling tak matang abadi sungguh tahap dewa guna alarm upin ipin "Assalamualaikummmm atokkkk oh atokk? atokkk oh atokkk?" Aku dah lah ngantuk pastu dengar alarm upin ipin dia ni bagi salam, aku dah mcm 'woi maryam tutup lah alarm kau gila, kau expect aku mengantuk nak jawab salam diaorang ke zz' Bayangkan lah serentak bunyi upin ipin campur suara taylor swift campur suara exo. Bapak bingit doh telinga lol


This is yam. MarYAM lol

Cakap pasal orientasi, group 14 kena buat pentomin tajuk "Life after SPM" weh first time aku masuk benda alah mcm drama pentomin semua ni. Kalau kat seseri dulu, aku lah org first yang cabut lari lol. Nasib baik lah part aku sikit je. Pentomin was fun for me, semua macam sporting gila sampai our main actor jadi pondan sampai aku lalu sebelah senior dia cakap "Bapak gay siot" I even enjoyed bila practise inikan masa the real onstage. 







The fact that whatsapp group kita bernyawa lagi was great lol sebab aku ingatkan habis orientasi mesti sekor sekor leave group tapi setakat ni takda org leave lagi. Sbb diaorg kata kalau sebulan group ni senyap baru boleh leave lol tapi diaorang tak senyap pun. One thing, guys please stop being so gay lol 

Ada a slot yang kita kena tulis a quote of kata-kata semangat and masukkan dalam belon. And pukul belon tu hantar jauh jauh! Sekali semua orang pecahkan belon and keluarkan quote dieorang...... semua english hahahah aku je ke yang tulis bahasa melayu heheheh dia tak kata pun nak english so aku tulis lah apa aku rasa fabulous ye dok? 


This is what I got, thanks whoever you are! 



4 souls of estrella in KMB (yg belakang tu apa jadah photobomb lol)

Cakap pasal class, aku masuk medical field class. Dia campur medic dengan dentsitry dengan biotech dgn biomedik. Dekat class aku macam senyap gila bapak punya senyap lah, dia macam berbeza gila. Aku rasa ni kalau budak seseri tengok betapa senyap nya aku, diaorang semua nak nangis and mogok lapar (dahsyat tak hiperbola aku ehek) mulut aku macam ada jongkong emas. Ke ni effect all-girls school jet jet pemalu je aku. Budak class aku mesti tak percaya aku ada group Joyah Angels dengan nickname syadin joyah aku /hairflips/ 

Its the same cycle all over again. How I miss 3 Kualiti when I entered 4 Adioda, how I miss 4 Adioda when I entered 5 Adioda and how I miss 5 Adioda when I entered M14E lol. Oh yes class aku ada 3 syahirah termasuk aku. Aku pun fed up, inikan cikgu. Bila cikgu panggil syahiraaaah, our reaction were like "Syahirah mana satu, ada tiga syahirah -_-" 

My class dekat cabin, a big yay sebab ada aircond but a big no at the same time sebab jauh gila weh nak balik block F, nak pergi lab, nak pergi toilet semua jauh lah! Belum apa-apa lagi, dah sorang classmate aku keluar sbb dapat jpa, alamak bro tak sempat nak kenal dah keluar. Dah lah dia tegur aku kat koop tapi aku terdiam sbb aku lupa dia classmate aku hahaahh tak guna nya aku hehe



This is M14E, going to meet these fellas for 2 years insyaAllah we able to make the strongest bond out of all


Going back to kmb today after buka puasa. Seriously, aku tak nangis ok tak pernah nangis homesick lagi dekat sana omg dah besar dah pun dulu masa dekat seseri homesick macam mati suami! Probably sebab ada najihah, so aku rasa mcm more to sleepover compared to boarding school life lol. Tapi 2-years-sleepover lol bapak lama hahah. 


Apparently, I'm a jawbreaker too.