Saturday, February 3, 2018

drama

Aku kan duk lah dari dulu tengok drama korea tak sudah (dont judge) lepastu sometimes there is scene where they got bleeding nose while they are studying. Ni dah mcm typical gila ah kalau stok stok drama sekolah korea ni revise lebih sikit je eh nak berdarah hidung. Aku rasa kat seseri ke kmb org belajar jugak sampai tak tidur malam tapi paling teruk pun keluar air mata tak pernah pulak aku tgk keluar darah dekat hidung

Dekat Malaysia pulak, kalau hidung berdarah je ohhh panas lah tu. Taktahu lah apa yang panas, badan panas ke weather panas maybe dua dua hahah. First time aku hidung berdarah masa darjah satu. Aku takut and TAKNAK pergi sekolah. Aku memang species perangai sikit ye lah baru pindah dari johor pergi Selangor, so aku akan buat drama setiap pagi. Tu yang penat tu, kau bayangkan berapa episode drama aku nak fikir dalam seminggu? Sebulan? Enam bulan? Idea dah lah kena fresh je setiap pagi takkan setiap hari nak demam kan heheh

BUT that time ibu ayah mcm kejap bg greenlight ponteng kejap tak bagi so dia depends atas lakonan aku hahaha. So either malam sebelum or after bangun pagi nak pergi sekolah tu aku dah siap siap fikir idea nak buat drama apa pulak ๐Ÿ˜so that one day aku decide ok harini kita buat nak muntah pulak. ANNOYING KAN PERANGAI SYAHEERA TAJUDDIN MASA KECIK, ni kalau aku dapat anak species aku ni i'll be like 

Related image

"no gal, been there done that! Sorry but sifu is in front of you, just saying!"  

So aku after breakfast aku dah ready nak buat buat muntah dekat sink, bukak air paip lepastu buat muntah lak uwek uwekkk sekali aku nampak dekat sink ada darah..................... I was like opps i dont ask for this but i got a prop. Scary prop ๐Ÿ˜For 3 seconds, little syaheera wondered eh sakit betul betul ke ni...... Lepastu aku jerit IBUUUUU DARAAAAAH and ibu ayah were so calm oh hidung lah darah. Lega gila bapak aku masa tu ingatkan tekak keluar darah ๐Ÿ˜‚ Anyway aku dapat cuti that day, thanks to my bleeding nose!

Sekali last week, aku duduk library on the weekend for half of the day (ICA is coming next week thats why lmao), and then balik rumah masuk toilet and tengok cermin be like 

Image result for bleeding nose gif

o m g 

i was trying to be chill, lek syadin you are adult now not 7 anymore so bleeding nose is.....? Nothing!! but then my hands were straight searching for Dr Google "why my nose is bleeding" HAHAHAHA ok it was not hot but cold in london at that moment (if ikut malaysia), exam is coming next week but it was too early to stress (if ikut all korean drama). Aku tak terlanggar dinding ke apa apa (yet), so I think maybe weather kot since London bit cold lepastu dry air or skin maybe idk but syadin iz chill!...... ๐Ÿ˜•but ibu ayah were not here to see my bleeding nose aisehman maybe i should take selfie before i freak out and basuh my nose lmao


that was just how i got my first nosebleed in 15 years plus in abroad some more. sounds so wth that's not something to brag but thats fine at least aku tak jumpa siapa siapa masa hidung aku berdarah or else it was gonna be syadin's embarrassing moment part 26849102

No comments:

Post a Comment